Android 5.0 Lollipop este mai stabil decat iOS 8

Android 5 Lollipop iOS 8

  Android 5.0 Lollipop a fost lansat la sfarsitul anului trecut de catre compania Google pentru posesorii de terminale Android si conform unui studiu recent acest sistem de operare este mai stabil decat iOS 8. Informatia vine de la compania Crittercism, care a analizat date privind utilizarea aplicatiilor in iOS 8 si Android 5.0 Lollipop, sistemul de operare al celor de la Google fiind mai stabil. Diferenta dintre iOS 8 si Android 5.0 Lollipop este foarte mica, sistemul de operare al Google avand o rata de inchidere a aplicatiilor de 2%, in timp ce iOS 8 al companiei Apple are o rata de inchidere de 2.2%.

  Daca ne uitam la faptul ca iOS 7 avea o rata de inchidere a aplicatiilor de 1.9%, putem spune ca iOS 8 este mult mai problematic decat vechea versiune a sistemului de operare, dar vois tiati deja acest lucru. Diferenta dintre cele doua sisteme de operare este foarte mica, iar la acest lucru trebuie sa luam in considerare si faptul ca iOS 8 este instalat pe 72% dintre iDevice-uri, in timp ce Android 5.0 Lollipop pe doar 1.9% dintre terminalele Android. Diferenta in rata de adoptie a celor doua terminale este extrem de importanta deoarece ea dovedeste faptul ca pentru iOS baza de testare este mult mai mare decat in cazul sistemului de operare competitor.

  Chiar si asa, simplul fapt ca diferenta dintre iOS 7 si iOS 8 in ceea ce priveste rata de inchidere este de 0.3% reprezinta o problema pe care compania Apple trebuie sa o rezolve rapid.