FaceTime si iMessage sunt protejate acum de un sistem de autentificare in doi pasi

iMessage Facetime autentificare doi pasi

  La cateva luni distanta de implementarea unui sistem de autentificare in doi pasi pentru iCloud, compania Apple a luat in cursul noptii trecute decizia de a implementa acelasi lucru pentru FaceTime si iMessage. Noul sistem implementat de catre compania Apple impune folosirea unei parole complexe, dar si a unui PIN pentru logarea unui terminal nou la FaceTime si iMessage. Daca parola trebuie sa o stiti voi, PIN-ul este afisat de catre compania Apple pe unul dintre iDevice-urile voastre care au fost certificate ca fiind sigure, deci daca aveti multiple terminale, va trebui sa tineti macar unul la indemana.

  Desi in mod normal sistemele de autentificare in doi pasi implica folosirea unui PIN trimis prin SMS catre un numar de telefon, compania Apple a schimbat regulile pentru a intari securitatea. In aceasta idee, PIN-ul nu mai vine prin SMS, ci este afisat pentru o perioada scurta de timp pe unul dintre celelalte iDevice-uri conectate la acelasi Apple ID si eventual logate in iCloud. Prin acest sistem compania Apple reduce suplimentar posibilitatea hackerilor de a se loga la conturile noastre pentru a intercepta mesajele sau apelurile FaceTime, ideea in sine fiind foarte buna.

  Avand in vedere ca Apple oferea optiunea de a folosi sistemul de autentificare in doi pasi pentru iCloud, cei care l-au activat il vor avea activ deja in FaceTime si iMessage. Din pacate acest sistem nu este disponibil si pentru utilizatorii din Romania deocamdata.