LG urmeaza sa fie singurul furnizor de ecrane pentru Apple Watch

Apple Watch ecran LG

  Apple Watch va fi lansat in aprilie de catre Apple, iar compania americana si-a ales deja furnizorii de componente pentru viitorul sau produs, analistii americani sustinand ca LG va fi singurul furnizor al ecranului. Cei de la Apple intentioneaza sa foloseasca un ecran p-OLED pentru Apple Watch, asa ca LG va trebui sa produca singura toate ecranele pentru a asigura un flux continuu de produse pe piata. Conform analistilor, compania LG ar urma sa incaseze nu mai putin de 1.3 miliarde de dolari in baza contractului compania Apple, suma fiind calculata la un pret mediu de 45$ pentru ecran si o comanda de 29 de milioane de ecrane.

  Pentru 2016 analistii estimeaza faptul ca 61 de milioane de ecrane p-OLED pentru Apple Watch ar urma sa fie comandate de catre compania Apple, astfel ca LG ar urma sa incaseze peste 2.7 miliarde de dolari din fabricarea lor. Daca LG va fabrica ecranul p-OLED, se pare ca Samsung urmeaza sa fie unul dintre producatorii chip-ului S1 care ar urma sa fie utilizat pentru a oferi putere de procesare viitorului ceas inteligent al Apple. Avand in vedere ca lansarea ar fi programata pentru luna aprilie, procesul de productie al Apple Watch ar trebui sa inceapa in perioada imediat urmatoare pentru ca suficiente unitati sa fie disponibile pana atunci.

  Conform celor mai recente zvonuri aparute pe piata, Apple Watch ar urma sa aiba un pret de pornire de 350$ in cea mai ieftina versiune, in timp ce modelele Edition din aur ar putea costa chiar si cateva mii de dolari.