Candy Crush Saga a generat 1.3 miliarde de dolari in 2014

Candy Crush Saga

  Candy Crush Saga este unul dintre cele mai populare jocuri pentru terminale mobile si in ciuda faptului ca incasarile sale au scazut constant in ultimele 18 luni de zile, 2014 a fost un an foarte bun pentru titlu. Conform rezultatelor financiare ale companiei creatoare, Candy Crush Saga a generat doar in cursul anului 2014 1.3 miliarde de dolari. Cifra are la baza in-app purchase-urile pe care dezvoltatorii titlului le-au implementat pentru utilizatori, acestea oferindu-le posibilitatea de a cumpara vieti, bonusuri sau de a avansa mai repede in joc.

  Candy Crush Saga este jocul din App Store SUA care a generat cele mai mari incasari in cursul anului 2014, Candy Crush Soda Saga fiind deasemenea in top 10 conform celor de la Apple. In anul 2013 s-a inregistrat cel mai profitabil trimestru fiscal pentru Candy Crush Saga, jocul generand in doar trei luni de zile nu mai putin de 551 de milioane de dolari pentru dezvoltatorii sai. King, compania care a dezvoltat Candy Crush Saga, a sustinut ca in Q4 2014 jocul a reprezentat 45% din incasarile sale totale, aceasta fiind prima oara cand titlul nu a reprezentat majoritatea incasarilor pentru companie.

  Cei de la King sustin ca au 336 de milioane de utilizatori unici activi lunar in propriile jocuri si daca este sa facem un calcul, atunci aflam ca fiecare dintre acesti utilizatori cheltuie in medie aproximativ 4 dolari pentru in-app purchase-uri.