Prima Pagina Android Terminalele Android si laptop-urile cu Windows au avut acelasi numar de infectii...

Terminalele Android si laptop-urile cu Windows au avut acelasi numar de infectii cu malware

terminale mobile infectate malware

  2014 nu a fost un an bun pentru securitatea Android-ului, iar un recent studiu dezvaluie cat de mare este problema cu sistemul de operare al celor de la Google care ruleaza pe sute de milioane de terminale mobile din intreaga lume. Conform acestui studiu, in cursul anului 2014 numarul de terminale Android infectate cu malware a fost egal cu numarul de laptop-uri infectate de acelasi tip de software periculos. Conform datelor, 0.68% dintre terminalele mobile active au fost infectate cu malware in 2014, sua 16 milioane de unitati, majoritatea dintre ele ruland sistemul de operare Android OS.

According to Alcatel-Lucent, the current malware infection rate for mobile devices stands at 0.68 percent, a figure which the company’s Motive Labs used to estimate that around 16 million devices worldwide were likely to have been infected by malicious software as of the end of 2014. The Motive Security Labs malware report – H2 2014, which looked at all popular mobile device platforms, found that Android devices have caught up with Windows laptops in terms of malware attack numbers, with infection rates between Android and Windows devices split 50/50.

  Ca Android-ul este in top nu ar trebui sa fie surprinzator, insa pentru prima oara aflam ca numarul de numarul de terminale Android infectate cu malware a fost egal cu numarul de laptop-uri ce ruleaza Windows. Facand o compartie, mai putin de 1% dintre acele 16 milioane de terminale mobile infectate ruleaza iOS sau Blackberry OS, deci Apple si Blackberry au facut sisteme de operare cu securitate foarte buna. Revenind totusi la Android, terminalele infectate cu malware pierd aproape orice fel de date in fata hackerilor si totul prin aplicatii care acceseaza fara cunostinta utilizatorilor diverse date din terminale.

  Google Play si multiple alte magazine de aplicatii contin acest malware fara ca el sa fie curatat rapid, Google minimizand riscul serios de securitate pe care il are sistemul sau de operare pentru terminale mobile.

 • lucian84

  Eu folosesc Windows de când m-a știu dar niciodată nu am acut probleme cu viruși si malware !!!

 • krakezu cty

  Tu vb serios? Cum folosești tu un system de operare? Ai net 5 minute pe zi? Ce știi tu despre Windows? Oare ai ideie cum ii sa lucrezi in msdos, ai văzut vreodată cum ii 3.1. Ai ideie cum se instalează Windows 95?

 • jesu

  0.68% ? asta da problema serioasa – cand ai 85% din cota de piata in cazul Android si 91% in cazul windows . Pai mai sunt si imbecili care trebuie sa prinda malware pt ca sunt prea prosti sa utilizeze un sistem de operare . Nu prea vad unde scrie ca acelasi numar de computer cu windows ca si telefoane cu Android – cred ca asta e traducerea ta personala si este departe de adevar .

 • Ari

  @jesu:tu nu “ai prins” niciodata malware? Sau poate esti prea imbecil sa ti dai seama…? Sau poate iti folosesti laptopul doar ca sa te uiti la desene animate…sau poate esti prea destept…sau prea serios…

 • danTm

  Nu o sa vedem virusul (politia romana) niciodata pe osx… Sunt sigur ca numai dupa ce migrezi pe osx de pe windoz iti dai seama de diferente. Ba chiar iti va lipsi placerea cu care umblai in registri si instalai tot felul de utilitare care iti promiteau sa-ti mareasca viteza de lucru, anti-malware-uri care iti promiteau sa-ti gaseasca ceea ce alte antivirus-uri nu puteau, etc…

 • vlad1

  Singura modalitate ca sa iti virusezi telefonul cu android: 1 ,sa ii faci root si sa nu fi atent ce aplicatii instalezi ;2 ,sa autorizezi instalarea aplicatiilor dinafara magazinului de aplicatii(in general utilizatorul cand nu vrea sa plateasca o aplicatie ,o descarca de pe internet fara sa stie ca este posibil ca aplicatia respectiva sa fie defapt un virus) ,in rest daca stai cuminte si folosesti aplicatii din magazin nu ai probleme ,cred ca este aceasi poveste si la iphone cand ii faci jailbreak ,parerea mea este ca daca nu modifici sistemul de operare si instalezi aplicatii doar din store ,nu cred ca ar fi probleme(valabil si in cazul android dar si ios)

 • lucian84

  Dacă nu puteți sa navigați sănătos pe net, echivalentul cu ce spune cel dinaintea mea cu aplicațiile( programe etc) asta nu înseamnă ca noi cei care nu avem probleme suntem idioți sau sistemele de operare sunt proaste, înseamnă ca voi umblați toată ziua pe net după aplicații, programe etc crakuite si după pornosaguri !!! Deci care sunt idioții ???