iOS 9 – o IMPORTANTA functie este dezvaluita de masinile Apple!

iOS 9 stabilitate performante

  iOS 9 va fi lansat in toamna acestui an de catre Apple, o versiune beta urmand a fi disponibila din vara, iar acum aflam ce functie importanta pregateste compania Apple pentru el. In cursul zilei de ieri v-am prezentat un nou clip video in care o masina inchiriata de Apple se plimba prin Florida cu o multitudine de camere montate pe plafonul sau. Saptamana trecuta s-a speculat ca ar fi vorba despre o masina autonoma, insa prezenta unui sofer care o controla dezvaluie faptul ca Apple inregistreaza imagini cu locatii din SUA pentru un sistem Street View dedicat Apple Maps.

iOS 9 aduce Street View pentru Apple Maps

  Implementarea unui modul Street View pentru Apple Maps in iOS 9 nu este abolut deloc greu de crezut avand in vedere ca Google are o functie similara pentru Google Maps de ani de zile. Mai mult decat atat, masinile inchiriate de catre Apple au aparatura extrem de similara cu cea folosita de catre Google in masinile sale Street View, astfel ca vorbim despre mai mult decat o coincidenta. Completand sirul de dovezi cu faptul ca Apple inca nu are o licenta inregistrata pentru a testa masini autonome pe strazile americane, avem o imagine completa cu privire la ceea ce vom avea in iOS 9.

  Avand in vedere ca masinile inchiriate de catre Apple par sa se pimbe deocamdata doar prin SUA, este clar ca modulul Street View pentru iOS 8 Apple Maps va fi disponibil numai in aceasta tara. Din moment ce Apple a limitat sistemul FlyOver 3D doar pentru SUA la inceput, nu este absolut deloc greu de crezut ca Street View va fi lansat in exact aceleasi conditii pentru noi. Acestea fiind spuse, una dintre marile surprize ale iOS 9 pentru Apple Maps va fi un modul Street View dedicat americanilor, el urmand a fi extins in viitor si pentru alte tari.

  Separat Apple intentioneaza sa implementeze in iOS 9 si un sistem de cartografiere in cladiri, dar despre asta vom vorbi intr-un alt articol.