Prima Pagina iOS 9 iOS 9 – o IMPORTANTA functie este dezvaluita de masinile Apple!

iOS 9 – o IMPORTANTA functie este dezvaluita de masinile Apple!

iOS 9 stabilitate performante

  iOS 9 va fi lansat in toamna acestui an de catre Apple, o versiune beta urmand a fi disponibila din vara, iar acum aflam ce functie importanta pregateste compania Apple pentru el. In cursul zilei de ieri v-am prezentat un nou clip video in care o masina inchiriata de Apple se plimba prin Florida cu o multitudine de camere montate pe plafonul sau. Saptamana trecuta s-a speculat ca ar fi vorba despre o masina autonoma, insa prezenta unui sofer care o controla dezvaluie faptul ca Apple inregistreaza imagini cu locatii din SUA pentru un sistem Street View dedicat Apple Maps.

iOS 9 aduce Street View pentru Apple Maps

  Implementarea unui modul Street View pentru Apple Maps in iOS 9 nu este abolut deloc greu de crezut avand in vedere ca Google are o functie similara pentru Google Maps de ani de zile. Mai mult decat atat, masinile inchiriate de catre Apple au aparatura extrem de similara cu cea folosita de catre Google in masinile sale Street View, astfel ca vorbim despre mai mult decat o coincidenta. Completand sirul de dovezi cu faptul ca Apple inca nu are o licenta inregistrata pentru a testa masini autonome pe strazile americane, avem o imagine completa cu privire la ceea ce vom avea in iOS 9.

  Avand in vedere ca masinile inchiriate de catre Apple par sa se pimbe deocamdata doar prin SUA, este clar ca modulul Street View pentru iOS 8 Apple Maps va fi disponibil numai in aceasta tara. Din moment ce Apple a limitat sistemul FlyOver 3D doar pentru SUA la inceput, nu este absolut deloc greu de crezut ca Street View va fi lansat in exact aceleasi conditii pentru noi. Acestea fiind spuse, una dintre marile surprize ale iOS 9 pentru Apple Maps va fi un modul Street View dedicat americanilor, el urmand a fi extins in viitor si pentru alte tari.

  Separat Apple intentioneaza sa implementeze in iOS 9 si un sistem de cartografiere in cladiri, dar despre asta vom vorbi intr-un alt articol.

 • VF

  Pentru început eu zic ca cei de la Apple ar trebui sa se orienteze spre a îmbunătății experiența pe iPhone 6 plus si iPad utilizatorului de rând … Nu fac mai nimic ca sa ajute userul sa se poată folosii de ecranul mare. O funcție cu adevărat utila si pe care mulți dintre noi, posesorii de “idevice”-uri ne dorim… Este o posibilitate de “split screen”!
  Mi se pare ca Apple se focusează pe niște lucruri care la momentul actual nu sunt atat de stringente pentru utilizatori.
  Daca nici in iOS 9 nu se va regăsi măcar aceasta funcție, eu personal îmi vând iPad air 2-ul si trec pe un samsung Tab pro. Deși nu-mi convine sa trec la android… Asta este! Am nevoie de o productivitate mai mare de la un produs pe care dai o poala de bani!
  In fine
  Asta-i doar părerea mea.
  O zi buna.

 • cipa

  deja aud aplauzele frenetice a celor din sala la auzul vestii lansarii, dar fara a se specifica ca hartile lor sunt de c***t in comparatie cu cele oferite de Google

 • Srb

  Split screen este useless pt iphone 6 plus adica ai avea 2 ecrane de 2.7″ wtf useless
  Eu zic ca split screen ar fi benefic pt acel ipad pro de 12.9″ la care intr-adevar vei putea utiliza usor 2 ecrane de 6.4″ din care intelegi ceva. Cred ca split screen ar merge cumva si pt ipad air de 9.7″

 • VF

  @srb îți dau un ex banal pentru care opțiunea split screen ar fi utila pe iPhone 6 plus: in general nu ma complic sa-mi pun muzica pe telefon, călătoresc destul de des cu trenul si Folosesc YouTube unde îmi fac un playlist si-l las sa curgă. Problema este ca YouTube nu merge in background ca un player normal. Daca vreau sa scriu un e-mail sau sa intru intr-o aplicație, muzica mi se pune pe pauza. Soția deține un note 4 pe care il mai butonez din cand in cand, iar una din opțiunile care mi s-a părut productiva pe acest telefon este opțiunea de a rula 2 aplicații simultan!

 • unixes

  Hartile Apple sunt excelente. Tomtom este un navigator foarte bun. Daca in Romania sunt de rahat nu e vina producatorilor, ci a tarii, care are o infrastructura din anii ’30.

 • Gogu de la pascani

  Pe iPhone 6plus am mai multe harti – Navigon, Google si automat Apple’s maps. Cu adevarat in europa de vest (“unde curge apa calda la robinet”), tomtom rules. Consuma trafic putin si sunt foarte detaliate. Pentru europa de est folosesc navigonul (care apropo stie cam tot atat in europa de vest ca si apple’s maps);
  @VF, am si un samsung, si sincer nu prea ma folosesc de “split”, e interesant la inceput, dar tot la ceva clasic ajungi… Nu uita ca iPhone-ul a fost mereu apreciat pentru simplitate de utilizare. Android-ul se axeaza pentru alte 2 clase (1ma- care e doxa in programare, java, c+ si altele, iar a 2ua cu budgetul redus – care tin musai sa aiba un fel de “smartphone”, dar nu uitam ca cu 512mb sau 1Gb de ram la android nu prea ai ce face si tot e “nokia 3310” cu 2 functii de baza -sa suni si sa dai mesaje).