O noua masina Apple apare intr-un clip video, dezvaluie adevaratul sau rol (Video)

  Ultima saptamana a fost plina de informatii privind planurile companiei Apple de a dezvolta o masina electrica autonoma, iar prin SUA au fost vazute o serie de minivan-uri inchiriate de Apple pentru un scop oficial necunoscut. Neoficial s-a speculat ca aceste masini ar fi autonome sau ar inregistra imagini pentru un sistem Street View dedicat Apple Maps, iar aceasta din urma intrebuintare pare sa fie cea adevarata. Conform clipului video de mai sus, este cat se poate de clar ca masinile nu se conduc singure, astfel ca toata aparatura de pe plafon are rolul de a inregistra imagini din jurul masinii.

  In clip veti vedea un sofer in spatele volanului masinii, dar si un pasager care tine un terminal mobil in mana si se speculeaza ca prin el ar interactiona cu sistemul de inregistrate montat pe plafonul masinii. Clipul video demonstreaza cat se poate de clar ca masinile acestea au rolul de a inregistra imagini pentru un sistem Street View dedicat Apple Maps-ului si nu sunt facute pentru a testa un sistem de conducere autonoma. Teoria este sustinuta si de faptul ca aceste masini sunt vazute in tot mai multe regiuni ale SUA, Apple neavand nevoie de o diversitate atat de mare pentru teste initiale ale unei masini autonome, deci este clar ca iOS 9 va aduce un Street View pentru Apple Maps.

  Desi aceste masini nu sunt autonome, asta nu inseamna ca anul acesta sau anul viitor nu vom vedea pe strada o masina echipata cu un asemenea software dezvoltat de catre compania Apple. Resursele considerabile investite de catre Apple in acest proiect denota faptul ca intentiile sale cu privire la dezvoltarea unor asemenea masini sunt serioase, asa ca nu vom avea mult de asteptat pana cand vom vedea si primele rezultate.