Prima Pagina Apple O noua masina Apple apare intr-un clip video, dezvaluie adevaratul sau rol...

O noua masina Apple apare intr-un clip video, dezvaluie adevaratul sau rol (Video)

  Ultima saptamana a fost plina de informatii privind planurile companiei Apple de a dezvolta o masina electrica autonoma, iar prin SUA au fost vazute o serie de minivan-uri inchiriate de Apple pentru un scop oficial necunoscut. Neoficial s-a speculat ca aceste masini ar fi autonome sau ar inregistra imagini pentru un sistem Street View dedicat Apple Maps, iar aceasta din urma intrebuintare pare sa fie cea adevarata. Conform clipului video de mai sus, este cat se poate de clar ca masinile nu se conduc singure, astfel ca toata aparatura de pe plafon are rolul de a inregistra imagini din jurul masinii.

  In clip veti vedea un sofer in spatele volanului masinii, dar si un pasager care tine un terminal mobil in mana si se speculeaza ca prin el ar interactiona cu sistemul de inregistrate montat pe plafonul masinii. Clipul video demonstreaza cat se poate de clar ca masinile acestea au rolul de a inregistra imagini pentru un sistem Street View dedicat Apple Maps-ului si nu sunt facute pentru a testa un sistem de conducere autonoma. Teoria este sustinuta si de faptul ca aceste masini sunt vazute in tot mai multe regiuni ale SUA, Apple neavand nevoie de o diversitate atat de mare pentru teste initiale ale unei masini autonome, deci este clar ca iOS 9 va aduce un Street View pentru Apple Maps.

  Desi aceste masini nu sunt autonome, asta nu inseamna ca anul acesta sau anul viitor nu vom vedea pe strada o masina echipata cu un asemenea software dezvoltat de catre compania Apple. Resursele considerabile investite de catre Apple in acest proiect denota faptul ca intentiile sale cu privire la dezvoltarea unor asemenea masini sunt serioase, asa ca nu vom avea mult de asteptat pana cand vom vedea si primele rezultate.

 • unixes

  Am evoluat si continuam sa evoluam mult in domeniul tehnologic dar stagnam in cel social. Masinile care se conduc singure inseamna pe viitor mai multi someri (soferii de autobuz, taxi, camioane, etc)

 • Sheggy48

  Da, ai perfecta dreptate

 • geonyy

  Mai e mult pana acolo

 • klique

  Ar putea sa insemne si evolutie iar oamenii sa caute ocupatii care cer mai multa inovatie, creativitate etc

 • Claudiu

  Nimanui nu-i pasa de cei care presteaza aceste joburi…

 • unixes

  Normal ca inseamna evolutie dar ce se va intampla cel putin cu generatia care primeste primul impact al acestei evolutii? Cand se inchide o fabrica de 5-10 mii de muncitori e deja nenorocire dar cu sute de mii de oameni fara loc de munca? Zic sute de mii si nu milioane pentru ca propagarea fenomenului se va face treptat si nu deodata. Cat timp exista banii, acest tip de evolutie va avea mereu un impact negativ asupra societatii.

 • dav

  Da, dar ce inseamna asta? Drumuri mai sigur, mai putine accidente, mai putini decedati. Eu zic ca ar fi extraordinar asa ceva.