Apple angajeaza experti in dezvoltarea de baterii pentru masini electrice

A123 Systems

  Initiatiativa companiei Apple de a dezvolta masini electrice autonome a motivat-o sa angajeze o multitudine de experti in dezvoltarea de automobile, A123 Systems fiind una dintre companiile care a pierdut angajati. Separat de Tesla, cei de la A123 Systems au pierdut angajati importanti care au plecat spre compania Apple inca din luna iunie a anului trecut, insa se pare ca plecarile n-au fost chiar atat de simple. Conform companiei, acesti angajati si-ar fi incalcat contractele pentru a pleca la compania Apple, lor fiindu-le interzis sa paraseasca A123 Systems pentru companii competitoare.

  Apple a angajat de la A123 Systems cativa dintre liderii proiectelor ce implicau dezvoltarea de noi tehnologii pentru baterii dedicat emasinilor electrice, ei avand doctorate in domeniu. Plecarea lor a lasat compania A123 Systems fara posibilitatea de a angaja inlocuitori, astfel ca proiectele initiate sunt aproape de a fi anulate in lipsa unor lideri competenti. Descoperind faptul ca acesti angajati ar fi fost contactati de catre compania Apple pentru a fi convinsi sa paraseasca i se alature, A123 Systems a decis sa initieze un proces impotriva celor din Cupertino.

  A123 Systems a actionat nu doar compania Apple, ci si fostii sai angajati pentru incalcarea contractelor care le interziceau sa se angajeze la companii competitoare. A123 Systems sustin ca Apple a efectuat practici neconcurentiale prin angajarea acestor persoane, insa ramane de vazut daca acuzatia isi va gasi sustinere la un judecator. Avand in vedere ca Apple nu era atunci o companie competitoare, din moment cea ea nu dezvolta masini sau baterii pentru masini, ramana e de vazut daca dovezile A123 Systems vor avea sustinere, insa este clar ca Apple a distrus proiectele unei companii ce a colaborat cu unii producatori de automobile.

7 COMENTARII

  1. Tesla are 2 modele grozave de masini ,dar foarte scumpe,asa ca numai cu o concurenta serioasa vor mai scadea preturile,ceea ce n-ar fi rau deloc.

  2. Ne-am apucat de masini si ceasuri iar acum rascolim toata planeta in cautarea tehnologiei .
    Un lucru e sigur , departamentele Apple au inceput sa vomite informatii semn ca Apple vrea ( publicitate ) atentie cu mult inaintea lansarii .
    Sper sa iasa ceva bun din treba asta .

  3. Nu mai comentati de baterie. La iPhone 6 Plus bateria te tine foarte mult. Apple a facut o treaba buna cu acest telefon. Daca pune prea putini mah intr-o baterie nu inseamna ca nu este in stare sa faca baterii