Apple Watch din aur – pret de minim 10.000 dolari

Apple Watch coroana digitala

  Apple Watch Edition este versiunea din aur a viitorului smartwatch al companiei Apple, iar daca pana in prezent s-a spus ca el ar urma sa aiba un pret de vanzare de 4000 de dolari, iata ca informatiile ar putea fi gresite. Conform unui jurnalist american cu informatii valide aproape intotdeauna in legatura cu produse Apple nelansate, Apple Watch Edition ar putea costa minim 10.000 dolari in momentul lansarii pe piata. De fapt, el considera ca in baza optiunilor disponibile pentru personalizare, un Apple Watch din aur ar putea ajunge sa coste pana la 20.000 de dolari in Apple Store-urile din intreaga lume.

But the way I’ve been told “No” has given me the uneasy feeling that I’ve been asking the wrong question. I should have been asking if $5,000 is too low. I now think Edition models will start around $10,000 — and, if my hunch is right about bands and bracelets, the upper range could go to $20,000. I was off by a factor of two, and my friend Vincent, I think, nailed it back on the day Apple Watch was introduced.

  Informatia sa are la baza numeroase intrebari puse expertilor in ceasuri si intr-o analiza atenta a pietei globale, ceasurile din aur fiind extrem de greu de gasit in versiuni mai ieftine de 20.000 de dolari. Daca pretul vi se pare foarte mare pentru un asemenea produs, in conditiile in care aurul ce va fi folosit ar putea costa doar 1000 de dolari, ei bine aveti foarte mare dreptate. Da, vorbim despre un produs de lux, da vorbim despre un produs exclusivist, insa clientela trebuie sa fie pe masura, altfel Apple risca sa ramana cu produsele in stoc si fara atentie.

  Inainte de a critica prea mult pretul trebuie sa va ganditi ca Apple Watch Edition nu vi se adreseaza in vreo masura si ca indiferent cat va cere Apple pe el, doar cei care si-l vor permite vor decide daca il vor putea cumpara sau nu.

11 COMENTARII

  1. Poate ca o sa vanda 2-3 unitati. Este clar ca din punct de vedere al pretului, Apple Watch este pentru oamenii instariti. Eu personal nu il vad pe Carlos Slim purtant o jucarie la mana doar pentru faptul ca este din aur. Un smartwatch eu il vad ca pe un produs pentru muritorii de rand. Deci, ar trebui sa aibe un pret pe masura posibililor clienti. Daca Apple vrea sa se adreseze doar copiilor de bani gata, carora parintii le vor cumpara un Apple Watch doar sa se joace cu el, probabil ca o sa vanda cateva. Acum sa vedem si preturile modelelor muritorilor de rand.

  2. Aurelian ,scuza-ma dar nu sunt de acord cu tine ,sa presupunem ca un Apple Watch o sa coste 15 mil da? Este un salariu pe care poate muritorul ala il câștiga intr-o luna de munca in România ,nu o sa de -a bani astia pe el ,se va duce in bazar si ia la 20 lei ca si ala indica ora la fel,pe când aproape orice cetățean din lumea asta o sa-si permită (știi de ce? pentru ca intr-o tara civilizata omul ala munceste 1 săptămana pentu el ,nu ca la noi aproape 2 luni…(unii) )ce vina avem noi ca trăim intr-o tara de rahat cu salarii de rahat ?

  3. De banii astia ma bag la un icw, rolex, vacheron si poate cine știe un patek. Si cel puțin o poți considera investire pentru-ca aceste ceasuri țin o viața si nu se devalorizează si pentru imaginea ta oamenii care își permit așa ceva te apreciază mai mult cu așa un ceas, nu cu un Gadget …

  4. Poate sa-l testeze Apple cât vrea, tot un produs beta va rămâne pt mine,pana nu primește feedback de la milioanele de utilizatori reali,degeaba. Produsul finit va veni la anul sau peste 2 ani cu Apple watch 2. Iar la prețurile astea zvonite nu știu câți dintre cei ce-si vor lua Apple watch 1 vor cumpara si Apple watch 2. E aproape similară situația ca in cazul iPad-urilor.

  5. Cel care zice ca va porni de la 10.000$ clar nu stie pretul aurului, cat cantareste acest ceas cu totul si in cel mai rau caz chiar daca ar fi o bucata de aur de 18k solid la 50 grame (bratara complet aur, fara ecran) ceea ce oricum nu este cazul pt ca avem o curea din piele sau inox si avem un ecran oled, acestea din urma cantarind macar 10-15grame. Dar chiar si la 50 grame de aur solid 18 k nu depasesti 2.000$ (valoare 50 grame aur solid 18K-5500 lei) plus profitul care tre luat de catre Apple nu are cum sa fie mai decat 11000lei adica dublu)

  6. Cine ar da 10.000 de dolari pe un ceas care la ora 3-4 dupa-amiaza nu o sa mai poata arata nici macar ora din cauza bateriei.. Sa fim seriosi, nu se justifica deloc pretul.