Google Wallet va fi relansat pentru a concura Apple Pay

Google Wallet

  Google Wallet este sistemul de plati mobile dezvoltat de catre compania Google in ideea de a le oferi posesorilor de terminale Android posibilitatea de a plati orice si oriunde folosind doar smartphone-uri. Sistemul nu a avut chiar atat de mult succes in SUA, insa daca Apple a demonstrat cu Apple Pay ca sistemele de acest gen pot deveni populare si Samsung va cumpara LoopPay pentru a concura cu el, Google o va face deasemenea. Conform unor surse apropiate celor de la Google, compania americana intentioneaza sa prezinte o versiune imbunatatita a Google Wallet in cadrul Google I/O, un eveniment dedicat dezvoltatorilor Android, el urmand a avea loc in mai.

Google Inc. is reaching for its Wallet to keep pace with Apple Pay, but differences in the two companies’ mobile businesses mean it won’t be easy. The Internet-search giant is trying to marshal an unruly coalition of device makers, wireless carriers, banks and payment networks to shape a new version of its Google Wallet payment service, in some cases by offering them more revenue. Google hopes to unveil the new service at its developer conference in late May, said people familiar with the matter.

  Google a discutat deja cu mari retaileri din SUA, cu banci si operatori de telefonie mobila pentru relansarea Google Wallet in tara, iar planurile sale par sa aiba o finalitate ce va readuce sistmeul in atentia lumii intregi. Google a incercat sa colaboreze cu Samsung pentru a face Google Wallet popular, insa coreenii au ales sa cumpere o companie cu un sistem, probabil, mai eficient, astfel ca LoopPay va fi integrat in Samsung Galaxy S6 si promovat in consecinta. Pentru a face Google Wallet popular, cei de la Google sunt dispusi inclusiv sa plateasca operatorii de telefonie mobila din SUA sa il promoveze ca si metoda de plata recomandata pentru clienti.

  Lansarea Apple Pay a determinat o dublare a utilizatorilor Google Wallet si o crestere cu 50% a platilor mobile inregistrate prin sistem, deci Apple este cea care a convins Google ca Wallet merita readus la viata. Acestea fiind spuse, concurenta in domeniul sistemelor de plati mobile este binevenita, ea urmand a ne aduce metode mai rapide si mai simple de a efectua plati.