Iata cat de dificila este angajarea in cadrul Apple

Sediu Apple Cupertino

  Apple este o companie in care extrem de multe persoane si-ar dori sa lucreze, iar acest lucru i-a permis de-a lungul timpului sa aleaga “pe spranceana” persoanele care vor lucra in cadrul birourilor sale din intreaga lume. De o experienta neplacuta de verificare in vederea angajatii a avut parte un designer din Marea Britanie, acesta trecand printr-un proces foarte complex pentru ca in final sa fie refuzat de catre cei din Cupertino. Luis Abreu este numele persoanei care a fost invitata de catre Apple sa fie verificat in vederea angajarii, insa in final a primit un raspuns negativ dupa o procedura deosebit de alambicata.

  Designer-ul a trecut prin 3 verificari cu angajati ai Apple, 5 apeluri FaceTime cu alti oameni specializati in recrutare si o vizita in Cupertino, pentru ca la finalul acestui proces sa fie refuzat fara prea multe explicatii din partea americanilor. Apple i-a platit toate cheltuielile implicate de acest proces, inclusiv cele legate de calatorie, astfel ca Apple a pierdut timp si bani cu o persoana care nu s-a dovedit a fi potrivita. Partea ciudata pentru designer este ca in cadrul interviurilor i s-a spus ca Apple nu investeste timp si bani in a recruta persoane in care nu are incredere, asa ca refuzul a fost neobisnuit.

  Intr-un articol lung, designerul vorbeste despre conferintele FaceTime de 30 de minute fiecare, verificarile de 25 de minute fiecare si lungul drum in Cupertino, totul prezentand modul in care compania Apple isi angajeaza oamenii care dezvolta viitoarele sale produse software si hardware.