Apple dezvolta in Israel chip-urile viitoarelor iDevice-uri

Apple A9

  Ieri v-am spus ca Tim Cook viziteaza Israel si ca el s-a intalnit cu presedintele tarii, zvonuri aparute in cursul ultimelor saptamani sugerand faptul ca el ar urma sa viziteze si o noua cladiri de birouri ale Apple. Apple are peste 1200 de angajati in Israel in momentul de fata si conform unor informatii noi, compania ar investi sume serioase de bani in dezvoltarea chip-urilor viitoarelor iDevice-uri. Conform unei publicatii americane, Apple a angajat aproape intreaga echipa a unei divizii Texas Instruments ce a fost inchisa recent in Israel, astfel ca intentiile sale sunt destul de clare.

Apple’s Israeli acquisitions and its expanding local workforce show that the company is becoming more and more independent on the chip level, where it once had to rely on external suppliers.

  Prin angajarile facute in Israel, compania incearca sa devina din ce in ce mai independenta in ceea ce priveste dezvoltarea chip-urilor viitoarelor iDevice-uri, aici fiind inclusa si arhitectura ce sta la baza lor. De ani de zile este cunoscut faptul ca Apple investeste in dezvoltarea de chip-uri pentru terminale mobile concepute in Israel, compania cumparand in 2011 Anobit, o firma specializata pe dezvoltarea de module NAND flash. Separat de cladirea de birouri din Herzliya unde lucreaza 1200 de persoane, compania Apple are un alt centru de cercetare si dezvoltare in Haifa, acolo lucrand inca 600 de persoane.

  Acestea fiind spuse, Apple pare sa mizeze serios pe talentatii ingineri ai Israelului pentru dezvoltarea chip-urilor viitoarelor iPhone-uri si tablete iPad, insa poate chiar si ale Mac-urilor.