CEO-ul Nissan lauda dezvoltarea masinii Apple

Carlos Ghosn

  Carlos Ghosn este CEO-ul Nissan, unul dintre cei mai mari producatori de automobile, iar in cadrul unei conferinte organizate la Mobile World Congress 2015 a tinut sa laude initiativa companiei Apple de a dezvolta o masina electrica autonoma. Nissan este unul dintre sustinatorii dezvoltarii de masini electrice, avand modele in vanzare in momentul de fata si dezvoltand altele pentru lansare pe piata in cursul urmatorilor ani. Avand in vedere ca Nissan sustine dezvoltarea de masini electrice, CEO-ul companiei sustine ca intrarea Apple pe aceasta piata este benefica si va contribui serios la dezvoltarea acestui tip de automobile in viitor.

If Apple does it, obviously it’s good news for us. The fact that a company outside of the auto industry wants to do electric cars is refreshing. 

  Carlos Ghosn nu considera BMW, Tesla sau chiar Apple ca fiind competitori, ci ca fiind companii care contribuie serios la convingerea oamenilor ca masinile electrice reprezinta viitorul, iar intr-o foarte mare masura el are dreptate. Mai mult decat atat, interesul unui producator de smartphone-uri de a dezvolta o masina electrica dovedeste faptul ca viitorul este al acestui tip de masini si nu al celor clasice, iar daca Apple merge pe acest drum, altii cu siguranta o vor urma. Daca printre presedintii producatorilor de automobile exista si unii suficient de destepti si capabili sa invete din greselile lui Steve Ballmer sau ale fostului CEO Palm, atunci ale lor companii nu vor fi luate prin surprindere de Apple.