Prima Pagina Apple CEO-ul Nissan lauda dezvoltarea masinii Apple

CEO-ul Nissan lauda dezvoltarea masinii Apple

Carlos Ghosn

  Carlos Ghosn este CEO-ul Nissan, unul dintre cei mai mari producatori de automobile, iar in cadrul unei conferinte organizate la Mobile World Congress 2015 a tinut sa laude initiativa companiei Apple de a dezvolta o masina electrica autonoma. Nissan este unul dintre sustinatorii dezvoltarii de masini electrice, avand modele in vanzare in momentul de fata si dezvoltand altele pentru lansare pe piata in cursul urmatorilor ani. Avand in vedere ca Nissan sustine dezvoltarea de masini electrice, CEO-ul companiei sustine ca intrarea Apple pe aceasta piata este benefica si va contribui serios la dezvoltarea acestui tip de automobile in viitor.

If Apple does it, obviously it’s good news for us. The fact that a company outside of the auto industry wants to do electric cars is refreshing. 

  Carlos Ghosn nu considera BMW, Tesla sau chiar Apple ca fiind competitori, ci ca fiind companii care contribuie serios la convingerea oamenilor ca masinile electrice reprezinta viitorul, iar intr-o foarte mare masura el are dreptate. Mai mult decat atat, interesul unui producator de smartphone-uri de a dezvolta o masina electrica dovedeste faptul ca viitorul este al acestui tip de masini si nu al celor clasice, iar daca Apple merge pe acest drum, altii cu siguranta o vor urma. Daca printre presedintii producatorilor de automobile exista si unii suficient de destepti si capabili sa invete din greselile lui Steve Ballmer sau ale fostului CEO Palm, atunci ale lor companii nu vor fi luate prin surprindere de Apple.

 • jesu

  Nissan nu este nici pe departe unul din ce-i mai mari producatori de automobile . Poate doar colaborarea cu Renault sa-l faca mai mare . Ma gandeam ca Apple a urmat drumul deschis de multi altii in dezvoltarea masinilor electrice si nu invers . Totusi sa vedem ce are Apple de pus pe masa in domeniu , ca valva se face nemaipomenit de multa . ar tot asa s-a facut si pt televizorul Apple care nu a mai aparut .

 • Televizorul e altceva, pentru masina Apple are sute de oameni dedicati, a angajat foarte multi experti in automobile, investeste foarte multi bani pentru a pune proiectul in cui.

 • alexandru

  Si de televizor se mai aude ceva, zaone?

 • Bogdan-Pit

  Conceptul Apple referitor la aceasta masina este unul inovator. Practic acesta este Apple: nimeni nu dadea vre-o sansa iPod-ului in Octombrie 2001 cand a fost anuntat de Jobs – chiar daca ideea de baza era a unui englez pe nume Kane Kramer-dar aplicata besemnificativ in practica, sau a iPhone-ului anuntat in Ianuarie 2007 si aparut la noi peste mai bine de un an…
  Acela a fost Apple, si mai mult ca sigur acest car concept este un proiect la fel de maret!
  Prin asta, Apple vrea sa arate ca intradevar a fost, este, si va ramane o companie de top in tehnologie!
  Mai ales achizitia diviziei din Israel a Texas Instruments, specialistii adusi din domeniul automotive, si din domenii conexe comunicatiilor – Zaone a descris aici multe astfel de actiuni-multumim Zaone , clar duc la ideea ca acesta este proiectul zero al lui Apple!

 • Bogdan-Pit

  Includerea sau neincluderea ablativul în declinarea românească contemporană, tine strict de pretiozitati latinizate fortate, iar Academia Romana inca nu a formulat desluşire competentă şi clar exprimată in acest sens!
  Multumesc pentru relatarea (eventualei) greseli de scriere, dar in telefonul meu ( care chiar daca nu crezi, este un iPhone nou ), exista scurtaturi in tastatura, intrucat ma ajuta la munca la redactarea ofertelor. Cred ca mai apare pe aici in loc de -va- scris -vin acum-
  Oricum esti off topic cu comentariul de mai sus, si sunt convins ca tine strict de orgoliul personal profund ranit!

 • Bogdan-Pit

  Zaone, te rog sa ma ierti pentru postarea anterioara, dar este un membru al acestei distinse comunitati pe care ai creat-o, care doreste sa duca un razboi personal aici, si nu numai cu mine…
  Vad ca unele postari ale ilustrului nostru coleg, nu mai apar aici.
  Promit ca le voi neglija pe urmatoarele!
  Scuze de off topic, si multumesc inca odata – spef ca am scris corect-, pentru munca depusa de tine Zaone!

 • EuGeorge

  Din pacate asta este realitatea,in urmatorii ani masinile electrice vor castiga din ce in ce mai mult teren.