Analistii americani au asteptari nerealiste de la Apple Watch

Apple Watch vanzari etimate

  Apple Watch va fi prezentat peste mai putin de o saptamana de catre compania Apple si analistii americani incep sa isi ofere estimarile cu privire la vanzarile de care va avea parte viitorul ceas Apple dupa lansarea oficiala. Conform lui Tim Cook, Apple Watch va fi initial lansat doar in SUA, urmand ca Europa si alte regiuni de pe glob sa il aiba disponibil cu un decalaj de minim o saptamana. Intreband analistii americani ce estimari au cu privire la vanzarile Apple Watch, cei de la Forbes au aflat ca analistii se asteapta ca Apple sa vanda intre 8 milioane si 41 de milioane de unitati.

  Daca prima cifra este intr-o buna masura apropiata de adevar, cea de 41 de milioane de unitati este exagerata pentru un smartwatch care nu are in primul an puterea de a genera vanzari atat de mari. Media estimarilor analistilor este de 22.47 milioane de unitati ale Apple Watch vandute in 2015 si e greu de spus daca Apple va reusi sa convinga atat de multi oameni sa cumpere un asemenea produs. Daca ne uitam la faptul ca in intregul an 2014 au fost vandute 6.8 milioane de smartwatch-uri de catre o multitudine de producatori, e greu de spus daca Apple va reusi sa dubleze aceste vanzari cu produsul sau.

  Smartwatch-urile nu sunt produse la fel de necesare precum un telefon mobil sau o tableta, astfel ca a estima vanzari de 41 de milioane de unitati vandute intr-un an de zile pare exagerata, din punctul meu de vedere. Pe data de 9 martie Apple Watch va fi prezentat de catre compania Apple impreuna cu toate optiunile de personalizare ale acestuia, astfel ca atunci vom afla toate detaliile despre el.

  Voi ce parere aveti?