Apple ar fi vandut mai multe smartphone-uri decat Samsung in Q4 2014

Apple vanzari smartphone

  Apple a vandut peste 74.8 milioane de smartphone-uri in Q4 2014 si unele agentii de analiza a pietei globale a smartphone-urilor au pus companie amricana la egalitate cu Samsung in ceea ce priveste vanzarile, altele oferind un usor avantaj coreenilor. Astazi cei de la Gartner vin cu noi rezultate, ei sustinand ca Apple a vandut mai multe smartphone-uri decat Samsung in Q4 2014, aceasta fiind o premiera pentru ultimii ani. Diferenta in vanzari dintre Samsung si Apple este de 1.8 milioane de unitati, deci minima, insa ea exista sai plaseaza compania americana pe primul loc.

With Apple dominating the premium phone market and the Chinese vendors increasingly offering quality hardware at lower prices, it is through a solid ecosystem of apps, content and services unique to Samsung devices that Samsung can secure more loyalty and longer-term differentiation at the high end of the market.

  Desi Apple este prezentata ca invingand Samsung in Q4 2014, pentru intregul an coreenii ar fi generat vanzari mult mai mari decat cei din Cupertino. Mai exact, Samsung ar fi vandut putin peste 307 milioane de smarrphone-uri, in timp ce Apple ar fi vandut 196 de milioane, deci am vorbi despre o diferenta substantiala intre companii. Problema in tot acest calcul este ca Samsung nu furnizeaza vreodata cifre privind vanzarile, toate datele fiind simple estimari ale analistilor cu privire la numarul de unitati vandute de catre Samsung pe intregul glob.

  Ca sa fiu sincer, e greu de spus cine a castigat Q4 2014 in ceea ce priveste vanzarile si fara cifre oficiale de la Samsung, Apple ramane regina in anumite studii de piata, Samsung castigand altele.

 

4 COMENTARII

  1. Zaone,dar restul vand si ei ceva,numai despre Apple si Samsung se scrie peste tot,dar ceilalti cum ar fi Htc,Sony,Lg si care mai sunt pe piata,despre ei nimic? Nu am vazut pe nicaieri sa scrie Htc a vandut n milioane de telefoane sau de Htc One sau Lg a vand G3 intr-un numar de…

  2. Apple vinde 5 modele de tel la pret de cel putin 1700…doar 4s 1200..in schimb samsung are cel putin 10 modele din care 5 la pret sub 1000 ron iar restul mai mult…vi se pare corect ?