BMW confirma colaborarea stransa cu Apple, anunta inovatii importante

BMW i3 interior

  BMW a negat in cursul acestei zile existenta unei colaborari in vederea dezvoltarii masinii Apple pe care compania americana o are in proces de creare intr-un laborator secret din Cupertino, sute de angajati fiind dedicat proiectului. Anuntul BMW vine prin intermediul unei reviste auto din Germania, compania afirmand totusi ca sistemul CarPlay ar urma sa fie implementat in viitor in BMW i3, una dintre masinile electrice ale producatorului. Zvonurile privind o colaborate dintre BMW si Apple in vederea dezvoltarii unei masini Apple facute avand la baza BMW i3 au pornit din Germania, iar tot acolo isi gasesv sfarsitul, compania germana grabindu-se sa linisteasca “apele”.

German carmaker BMW said on Thursday its talks with technology giant Apple did not involve developing or building a car, denying a German magazine report. This would allow not only iPhone, Apple Watch, iPad, laptop and Mac computers to communicate and exchange data, but it also could be integrated with the car’s fuel consumption and movement data.

  Cei de la BMW au confirmat totusi ca discuta in mod frecvent cu Apple in legatura cu diverse metode de a conecta terminale mobile la autovehicule, confirmand posibila implementare a CarPlay intr-un viitor model al BMW i3. Partea interesanta a informatiilor este ca nu doar iDevice-urile s-ar interconecta cu masinile BMW, ci si Apple Watch sau MacBook-urile, ele putand comunica pentru a face transfer de informatii si nu doar atat. Tim Cook a afirmat recent ca Apple Watch va inlocui cheile masinilor si aceste noi informatii furnizate de catre cei de la BMW anunta un viitor extrem de interesant pentru utilizatorii de terminale mobile si laptop-uri care folosesc produse Apple.

  Avand in vedere ca acum exista in dezvoltare o masina Apple, ramane de vazut cat va fi dispusa Apple sa le permita utilizatorilor sa faca pe alte masini, compania americana avand in general obiceiul de a restrictiona functii importante doar la propriile produse, implicit si un automobil.

6 COMENTARII

  1. Pai CarPlay e doar o interfata – una urata chiar . Cine isi doreste asa ceva intr-o masina in afara de fanii extremi Apple ?