Apple investeste intr-o fabrica ce va produce ecrane

iphone ecrane

  Japan Display, unul dintre principalii furnizori de ecrane pentru compania Apple, a anuntat in cursul acestei zile intentia de a construi o fabrica in care va produce ecrane pentru terminale mobile, investind suma de 1.4 miliarde de dolari. Aceasta fabrica va ajuta Japan Display sa devina principalul furnizor de ecrane LCD pentru compania Apple, insa ea nu va fi singurul investitor, cei din Cupertino urmand a contribui cu o parte din suma. In momentul de fata nu se stie cat de mare va fi participatia celor de la Apple, insa probabil suma ii va garanta preturi foarte bune pentru ecrane LCD pentru o buna perioada de timp.

The company did not name Apple, in line with its policy of not identifying clients. A person familiar with the matter said Apple would also invest an unspecified amount in the plant, which would further the Japanese screen maker’s aim of becoming the primary supplier of high-tech screens for iPhones.

  Procesul de constructie al fabricii va incepe in cursul acestui an, initierea productiei fiind programata pentru anul viitor, fabrica urmand a creste capacitatea de fabricare a Japan Display cu 20%. Apple are obiceiul de a participa in parteneriate de acest gen daca ele ii sunt intrutotul benefice, iar in acest caz colaborarea o va ajuta sa renunte partial la Samsung. In concluzie, Apple va avea posibilitatea de a controla modul in care sunt produse ecranele pentru viitoarele sale iDevice-uri, iar acest lucru ii va permite sa dezvolte si tehnologii noi.