Explicatia incredibila privind autonomia bateriei redusa a iPhone-urilor

Jony Ive interviu

  iPhone-urile, exceptand iPhone 6 Plus, au o autonomie a bateriei scazuta si cu totii stiti acest lucru, insa daca va intrebati care este motivul din spatele acestei probleme, ei bine jony Ive vi-l explica. Conform vicepresedintelui senior al companiei Apple, design-ul si greutatea redusa ale terminalului va motiveaza sa il utilizati des, iar din aceasta cauza el ramane foarte repede fara baterie in timpul zilei. Explicatia este pe cat de simpla pe atat de incredibila, ea venind de la omul care creeaza design-ul produselor Apple si care spune ca munca sa este motivul pentru care autonomia este scazuta, ea implicand si folosirea de baterii care nu au capacitate mare.

Talking of performance, when the issue of the frequent need to recharge the iPhone is raised, he answers that it’s because it’s so light and thin that we use it so much and therefore deplete the battery. With a bigger battery it would be heavier, more cumbersome, less “compelling”.

  Conform lui Ive, implementarea unei baterii de capacitate mai mare in iPhone-uri ar face terminalele mai groase si mai grele, acest lucru impiedicand utilizarea indelungata in ciuda imbunatatirii autonomiei bateriei. Ca sa fiu sincer, explicatiile sunt stupide si probabil nimeni nu va intelege ceea ce spune Ive ca fiind logic si va accepta faptul ca iPhone-ul sau trebuie incarcat in fiecare seara. Problema este ca aceasta gandire va impiedica implementarea de baterii de capacitate mare in iPhone-urile viitoare, exceptia fiind iPhone 6 Plus si “urmasii” sai, acest terminal putand acomoda bateria fara probleme.

39 COMENTARII

  1. Asta este problema cu oamenii ăștia !!! Eu cred ca noi suntem prosti !!
    Si apropo se încărcat eu pe lângă ca i-l pun seara la încărcat i-l mai pun odată si peste zi !!!

  2. :)))) doamne ce rhat de om. Explicația este foarte simpla si toată lumea o știe: o baterie de 1500 mah este mult prea mică pentru ecranul telefonului.

  3. Noaptea mintii ! A avut ce invata de la Jobs – numai ala te mai prostea asa in fata ! De fapt explicatii de astea le trebuiesc iPhonistilor , care sunt dornici sa inghita orice rahat turnat de Apple . Bravo Ive , prosteste-i pe cei ce merita sa fie prostiti !

  4. Oppo R5, telefon cu o grosime de 4.9mm si o baterie de 2000Mah.
    Toata lumea poate implementa baterii mai mari, doar Apple nu poate. Asta e o mare vrajeala.

  5. Ciudat, eu am iphone 6 plus si bateria ma tine fix 2 zile, cu 4g pornit non stop si vb la telefon cam 3-4 ore pe zi (cumulat). Eu chiar sunt multumit de autonomia accumulatorului.

  6. e o explicatie logica in opinia mea, de ce as vrea un iphone cu o autonomie de nokia 1100, dar gros ca o caramida?! exista baterii portabile sau gen carcasa pt asta. Vreau un iphone comod chiar daca il incarc zilnic!

  7. Pe principiul teoriei basinii extrase din ….. scuzati expresia dar fix asta ne spune maestrul Ive in cazul de fata.E unul din momentele cand reuseste sa fie penibil la maxim.De la sosetele rosii sa fie !?
    Un telefon cu acumulator de 1500-1800(cazul ip6 ) este pur si simplu prea putin indiferent cat am da-o cotita ….Cei cu ip6 plus acolo e deja alta treaba ,faptul ca pe voi va tine bateria mult e de inteles.Dar ce ma fac cand nu vrea sa am un telefon cat o mica tableta in buzunar si doresc un acumulator bun !?
    Nu ca la alte branduri era prea roz treaba,dar ultimele flagshipuri din 2014 vin cu acumulatoare super bune si maj peste 2500 mah,plus moduri de economie f eficiente .Momentan trebuie sa umblu cu acumulator extern dupa mine ,incarcator la serviciu,casa ,masina,adaptor lighting in portofel daca ma lasa cand imi este lumea mai draga ,etc .Deci Johny tine-te de design dar lasa-i pe altii din alte departamente sa faca treaba cum trebuie cu viitoarele iphoane

  8. Am vizionat o portiune de 25 min din acest interviu… Omul asta parca e beat! Nu e capabil sa fie deloc coerent… ii este imposibil sa fie concret/concis in vreun raspuns! Daca as avea o persoana in genul asta langa mine, in fiecare zi… m-as impusca. N-am mai vazut asa ceva la un om care se presupune a avea o anumita educatie… :))

    Cat tine de partea cu explicatia mirifica pe care a dat-o nea’ Ive, mi se pare de-a dreptul penibil. Vorba lui lucian84, parca ne-ar considera retardati, indrugandu-ne astfel de ineptii.

  9. Detin un iphone 6 si bateria tine 2 zile, cu o utilizare normala. Sunt 2 rezolvari simple la aceasta problema: 1. Invatati sa va faceti setarile, nu aveti nevoie cu adevarat de toate verificarile facute la minut in background.
    2. Omul va spune ca stati prea mult pe telefon( in loc sa traiti). Mesajul lui este unul curajos si de apreciat pentru un director Apple. Cine nu vede asta ori este prea prost ori nu s-a maturizat destul. Zic si eu…

  10. Era sa dau unfollow niroc cu comentariul lui Vali … Thx imi motiveaza ziua ca mai sunt si oameni cu capacitatea de a gandii si citii printre randuri. Nu ii intekeg pe oameni care apreciaza device-uri ca oppo sau zte etc dar isi cumpara iPhone …. Clar motivul lir e sa fie cool. Intradevar si eu apreciez bateria de pe 6+ Ma tine minim 2 zile si e telefonl principal dar si cu 5s care ma tine ca 24 de ore pana la reincarcare sunt foarte multumit

  11. daca vrei sa te tina bateria mai mult la iphone il tii inchis sau pe mod avion si mai folosesti inca un telefon .de exemplu inca un iphone 6 plus..sa apuci o zi intreaga

  12. Nu vreau sa supar pe nimeni sau sa ma cert cu cineva ,fiecare face ce vrea cu bani lui doar ca meritam si noi ceva mai bun la ce bani dam totusi.

  13. Apple nu poate dar Huawei Ascend P7,5.0 inches,1080 x 1920 pixels (~441 ppi pixel density),139.8 x 68.8 x 6.5 mm,Non-removable Li-Po 2500 mAh battery,poate. Asta ca sa nu vorbim de Samsung.

  14. Pai omul exact asta si urmărește,sa stam cât mai mult pe telefon,ca de aia l-a făcut asa subțire,ca de-l făcea gros,nu mai stăteam cu el in mâna toată ziua. Te cam contrazici in ceea ce spui,adică omu se chinuie sa facă un telefon cu design superb,cat mai subțire posibil,ca sa placa la om sa-l butoneze toată ziua,iar apoi tot el vine si ne spune ca din cauza asta(mai exact din cauza lui) nu ne trăim viața? Wtf?

  15. Ai cam structurat vorbele lui Ive din interviu: “Din discuția cu Ive reiese că el nu este prea interesat de autonomia bateriei produselor pe care le creează și că prețuiește mai mult aspectul și dimensiunile decât bateria. Iar atunci când a venit vorba despre cât de des trebuie să îți încarci iPhone-ul, Ive a spus că acest terminal este atât de subțire și de ușor, încât îl folosim foarte mult – atât de mult până când bateria va fi epuizată.”
    Eu ii dau dreptate si sunt multumit de autonomia iPhone 6…e prea frumos si subtire sa am mai multe pretentii.

  16. Acuma depinde si de modul de utilizare al unui telefon. La flagship-uri Android cam cat crezi ca te tine bateria(fără power saving mode,evident),o săptămana?

  17. Am un iPhone 5 pe care l-am cumparat chiar cand a aparut. Ma bucur si acum de el la fel ca in prima zi, este adevarat ca bateria nu mai tine la fel de mult dupa 2 ani si…, de utilizare. Cine apreciaza cu adevarat produsele Apple stie de ce le apreciaza in detrimentul autonomiei care nu este tocmai unul extraordinal la nici o alta companie. Vrei autonomie ? Cumpara-ti un telefon caramida pe care uiti sa il incarci ! Vrei sa tii pasul cu evolutia ? Accepta unele aspecte negative existente momentan. Ele ar putea fi rezolvate si acum si sunt convins de asta, insa politica de marketing si concurenta intre companii nu pot sa ii ofere omului totul de-a gata ! 🙂

  18. Eu zic ca o cam da de gard cu asa zisa lui “filozofie“ si aplica o tehnica tipica lui SJ(Dzeu sa il ierte ) anume :you are holdin` it wrong ,daca intelegi ce vreau sa spun,mai explicit cazul antennagate la ip4.

    Sunt acele tips-uri utile pt a eficientiza viata bateriei pe iphone,la ip6 plus chiar e mai mult decat ok,dar treaba totusi scartaie si iphoneul ar trebui sa aiba o baterie mult mai buna indiferent cat ne-am roti dupa coada cu vorbe si filozofii marete.

    Nu mai revin si la partea de ram,cat si 8 mpx la camera (chiar daca per total camera e f buna pt senzor,lentila etc) care sunt de la ip4s ….
    Sa nu uitam ca un iphone este un produs premium la care se plateste enorm si chiar daca pe partea de hardware iphoneul nu iese in fata dar macar sa se tina dupa concurenta …….

  19. Nu prea se aplica analogia asta in lumea smartphoneurilor.Ele nu au motoare de 6-7L benzina ci procesoare si cate o baterie,care din nefericire mereu la iphone este prea mica,cu exceptia lui 6 plus