Explicatia incredibila privind autonomia bateriei redusa a iPhone-urilor

39

Jony Ive interviu

  iPhone-urile, exceptand iPhone 6 Plus, au o autonomie a bateriei scazuta si cu totii stiti acest lucru, insa daca va intrebati care este motivul din spatele acestei probleme, ei bine jony Ive vi-l explica. Conform vicepresedintelui senior al companiei Apple, design-ul si greutatea redusa ale terminalului va motiveaza sa il utilizati des, iar din aceasta cauza el ramane foarte repede fara baterie in timpul zilei. Explicatia este pe cat de simpla pe atat de incredibila, ea venind de la omul care creeaza design-ul produselor Apple si care spune ca munca sa este motivul pentru care autonomia este scazuta, ea implicand si folosirea de baterii care nu au capacitate mare.

Talking of performance, when the issue of the frequent need to recharge the iPhone is raised, he answers that it’s because it’s so light and thin that we use it so much and therefore deplete the battery. With a bigger battery it would be heavier, more cumbersome, less “compelling”.

  Conform lui Ive, implementarea unei baterii de capacitate mai mare in iPhone-uri ar face terminalele mai groase si mai grele, acest lucru impiedicand utilizarea indelungata in ciuda imbunatatirii autonomiei bateriei. Ca sa fiu sincer, explicatiile sunt stupide si probabil nimeni nu va intelege ceea ce spune Ive ca fiind logic si va accepta faptul ca iPhone-ul sau trebuie incarcat in fiecare seara. Problema este ca aceasta gandire va impiedica implementarea de baterii de capacitate mare in iPhone-urile viitoare, exceptia fiind iPhone 6 Plus si “urmasii” sai, acest terminal putand acomoda bateria fara probleme.