Prima Pagina Macbook MacBook 12 inch – cum te pacaleste Force Touch in timpul utilizarii

MacBook 12 inch – cum te pacaleste Force Touch in timpul utilizarii

MacBook 12 inch force touch

  Noul MacBook 12 inch a fost prezentat luni de catre compania Apple, iar ca parte a noutatilor anuntate regasim si sistemul Force Touch care inlocuieste clasicul mecanism al trackpad-urilor utilizate de catre compania Apple. Tehnologia Force Touch a fost anuntata initial pentru Apple Watch si este capabila sa distinga intre o apasare usoara si una puternica, actionand diverse functii in baza interactiunii noastre cu ea. Pentru a realiza aceasta functionalitate, Apple foloseste patru senzori numiti senzori de presiune, ei find combinati cu un taptic engine si o suprafata de sticla pe care facem efectiv apasarile.

There is a set of vibrating motors underneath that provides ‘force feedback’, also known as haptics in some applications. This feedback fools your finger into believing that you’ve pressed down on a hinged button, the way your current trackpad works. This feedback relies on phenomenon called lateral force fields (LFFs), which can cause humans to experience vibrations as haptic ‘textures’. This can give you the feel of a ‘clickable’ surface or even depth. The Force Touch feature of the new trackpad allows you to press ‘deeper’, giving you additional levels of tapping feedback.

  Acest nou taptic engine este practic magina din spatele sistemului, el generand un haptic feedback pentru utilizatori, generandu-le acestora senzatia ca fac un click, cand de fapt touchpad-ul nu se misca absolut deloc. Desi in timpul apasarii pe touchpad veti avea senzatia ca el face un click, asa cum se intampla in cazul vechilor sisteme, in realitate nimic nu se va misca si acel taptic engine va genera o vibratie care ne ofera senzatia unui click. Pentru a genera aceasta vibratie, taptic engine-ul foloseste patru bobine electromagnetice, astfel ca acum stiti exact ce se ascunde in spatele tehnologiei Apple, iar detalii tehnice despre sistem gasiti si aici.

  Inainte sa inchei va spun ca detaliile despre aceasta tehnologie au fost preluate din noul MacBook Pro 13 inch al companiei Apple, acesta continand exact acelasi sistem pentru touchpad.

  • Srb Srb

    Da,am umblat cu acesta 10 min si chiar exista un sunet dar la jumatatea de db din vechiul sau traditionalul click sound. Oricum chiar este superb ca pe langa cum era, acum poti face preview la o pagina sa vezi despre ce este vorba fara sa mai trebuiasca neaparat sa o bagi in alt window sau alt tab. Are chestii dragute si probabil pe viitor vor face mai multe gesturi si pt two fingers force press etc. In vlc sau quicktime, este foarte usor sa dai fast forwards sau backwards etc
    Este o aditie foarte utila,iar chestia cu preview a page daca o reusesc si pt ipad,iphone ar fi f ok sa vezi despre ce este vorba fara sa fii nevoit sa iti deschida alta pagina etc

  • Bogdan

    În legătură cu ultimul paragraf: nu a fost nimic preluat luat din noul Macbook Pro. Singura asemănare e că sistemul se regăsește atât în noul Macbook cât și în Macbook Pro-ul de 13 inchi.

  • Pingback: MacBook Pro Retina 15 inch si iMac 27 inch 2015 vor fi lansate miercuri | iDevice.ro()