Documentarul Steve Jobs: The Man in the Machine este prezentat in cadrul SXSW, ofenseaza unii angajati Apple care parasesc sala

  Dimineata v-am spus ca documentarul Steve Jobs: The Man in the Machine finantat de catre CNN urmeaza sa fie prezentat in premiera in cadrul SXSW in cursul acestei zile si premiera a avut deja loc in SUA. Conform primelor informatii despre documentar, se pare ca acesta il pune intr-o lumina foarte proasta pe fostul CEO Apple, Steve Jobs, unii angajati ai companiei parasind sala ofensati de modul in care regizorul Alex Gibney a ales sa-l prezinte pe fostul lor lider.

  Laurene Powell Jobs, vaduva lui Steve Jobs, a refuzat sa dea un interviu pentru documentar, acelasi lucru fiind facut si de catre membrii consiliului director al Apple, dar si de catre multi angajati ai companiei americane. Chiar si asa, regizorul Gibney a reusit totusi sa obtina destule informatii de la alti fosti si actuali angajati ai Apple, ele incepand cu betiile echipei de designeri ai companiei, majoritatea dintre ele avand drept sursa petrecerile organizate in urma evenimentelor Apple.

  In continuare aflam ca primul calculator Apple a fost aproape de a fi numit Apple Claire, Steve Jobs gandindu-se ca acelasi nume i l-ar putea pune fiicei sale care urma sa se nasca, ea fiind numita Lisa, Jobs folosinu-i numele in locul celui propus initial. In documentar este prezentat si modul crud in care jobs si-a tratat iubita care i-a daruit primul copil, el mintind in marturiile date in fata unei instante, sustinand ca fosta sa iubita era sterila si ca Lisa nu era fiica sa.

  Dupa cum prea bine stiti, un test de paternitate l-a fortat pe Jobs sa isi recunoasca singurul copil de la acea vreme, el fiind de acord sa plateasca in 1980 o pensie alimentara de 500 de dolari lunar pentru lisa, asta dupa ce averea sa ajunsese la 200 de milioane de dolari. Mergand mai departe, documentarul il prezinta pe Bob Belleville avand un moment emotionant in fata camerei, el citind o scrisoare scrisa dupa decesul lui Steve Jobs, blamand cultura concurentiala acerba din cadrul companiei pe distrugerea relatiei foarte bune pe care o avea cu Jobs.

  In final avem prezentat momentul in care Gizmodo a prezentat in premiera iPhone 4 inainte lansarii si razboiul lansat de catre Jobs impotriva publicatiei pe care o iubea si o urmarea zilnic. Angajati Apple si editoru sef al Gizmodo au dat inteviuri despre documentar, acesta povestind despre perchezitiile facute de catre politie la cererea Apple, confiscarea calculatoarelor sale si informatii despre omul care a platit 5.000 de dolari pentru ca iPhone 4 sa ajunga in redactia publicatiei sale.

  Documentarul Steve Jobs: The Man in the Machine prezinta o multitudine de informatii interesante despre viata fostului CEO Apple, Steve Jobs, si pe masura ce ele vor fi disponibile voi reveni cu detalii.