Apple elimina aplicatiile antivirus si antimalware din App Store

iOS malware

  iOS-ul este una dintre cele mai sigure platforme pentru terminale mobile, hackerii preferand sa evite sistemul de operare deoarece restrictiile impuse de catre Apple pentru aplicatii fac extrem de dificila exploatarea dispozitivelor. In ciuda acestui lucru, diverse companii ce dezvolta software antivirus si antimalware au lansat in App Store aplicatii care ne avertizeaza in legatura cu diverse pericole de pe internet, ele neavand ce sa curete avand in vedere ca iOS-ul nu prea poate fi infectat.

  Aceste aplicatii au fost pentru o buna perioada de timp disponibile in App Store, insa recent compania Apple a decis sa le elimine din magazinul sau, iar cei de la Intego sunt primii care anunta retragerea propriei aplicatii din magazinul celor din Cupertino. Intego sustine ca motivul retragerii aplicatiei proprii este intentia celor de la Apple de a nu mai distribui aplicatii antivirus sau antimalware in magazinul sau, probabil pentru a nu genera impresia falsa ca iDevice-urile pot fi infectate cu asemenea software de catre hackeri.

Apple has elected to eliminate the category of anti-virus and anti-malware products from their iOS App Store. As a result of this decision, our product VirusBarrier iOS is no longer available for sale. All of our existing VirusBarrier iOS customers will continue to get their virus definition updates as they have been for as long as they own the product. These updates do not go through the App Store and are not affected.

  Avand in vedere ca nu exista virusi de care trebuie sa fim protejati, distribuirea sau, mai rau, vanzare acestui tip de aplicatii nu avea rost in App Store, asa ca va fi interesant de vazut cum vor reactiona companii mari in urma acestor actiuni. In trecut Apple a retras inclusiv aplicatia companiei romanesti Bitdefender dupa ce aceasta dezvaluia faptul ca anumite aplicatii pot contoriza locatii sau alte date ale terminalelor.