Apple nu i-ar fi angajat acum pe tinerii Steve Jobs si Wozniak

Steve Jobs Steve Wozniak tineri

  Steve Wozniak este unul dintre cei mai avizi critici ai companiei Apple, dar si ai fostului sau prieten Steve Jobs, iar intr-un interviu acordat recent une publicatii australiene el a sustinut ca actuala companie Apple nu ar fi angajat versiunile tinere ale lui si prietenului sau. Privind la cerintele mari pe care le are compania Apple fata de persoanele care incearca sa se angajeze in cadrul sau, Steve Wozniak este de parere ca nici el si nici Steve Jobs nu ar fi fost angajati acum cu pregatirea pe care o aveau in 1984.

  El sustine ca nici companii precum Google sau Microsoft nu le-ar fi acordat vreo sansa in momentul de fata, mai ales ca ei renuntasera la facultate pentru a-si urma visul, el sustinand ca aceasta mentalitate impiedica oameni vizionari precum ei din a ajunge in pozitii in care ar putea avea succes. Desi oamenii talentati nu ajung la companiile mari, Wozniak sustine ca exista multe companii mici care dezvolta produse grozave fara prea multi bani, dar cu mult talent, Apple si competitoarele sale achizitionandu-le la nevoie.

I look at the experience and education levels you need to get a job at Apple today and I think. Well, Steve Jobs and I never could’ve gotten a job at Apple today. Apple had Siri before Google had Google Now and Microsoft had Cortana, but they bought it off someone else. I loved Siri before Apple acquired it, but nobody else would ever use it. So by buying it, Apple showed that they can effectively give the best innovation in the world a huge marketing advantage.

  Steve Wozniak are dreptate cand critica subtil marile companii deoarece au cerinte foarte riguroase atunci cand fac angajari, ele putand “indoi” cateva reguli pentru a le acorda oamenilor cu adevarat talentati sansa de a se afirma si a crea produse grozave. Desigur ca Steve Jobs si Steve Wozniak au avut norocul de a incepe intr-o perioada in care ceea ce aveau ei era cu adevarat revolutionar si au gasit sprijin in oameni cu viziune, lumea de acum fiind complet diferita.