Apple Watch si un record de vanzari asteptat in weekend-ul lansarii

Lansare Apple Watch Romania

  Apple Watch urmeaza sa fie lansat pe data de 24 aprilie in 9 tari de pe glob, cu o sesiune de precomenzi ce urmeaza sa fie initiata pe data de 10 aprilie, compania americana avand asteptari foarte mari in ceea ce priveste vanzarile noului sau ceas. Mai exact, analistii americani se asteapta ca Apple Watch sa inregistreze vanzari de 1 milion de unitati in weekend-ul lansarii, o cifra mult mai mare decat vanzarile unor modele de ceasuri competitoare pentru intregul an 2014, asa ca ramane de vazut daca “obiectivul” va fi atins.

  Cifra este calculata in baza numarului total de posesori de terminale iPhone care exista in lumea intreaga, analistii asteptandu-se ca un procent serios din acestia sa cumpere noul ceas, desi nu vorbim despre un produs chiar atat de necesar pentru un utilizator de smartphone. In aceasta idee, analistii se asteapta la vanzari de 300.000 de unitati in primele 24 de ore de disponibilitate, adica o treime din vanzarile lansarii ar trebui sa fie inregistrate in primele 24 de ore, restul pana in ziua lansarii si in cele doua zile anterioare ei.

  Desi Apple ar putea avea 1 milion de unitati in total pentru weekend-ul lansarii, ramane de vazut daca utilizatorii vor fi interesati sa cumpere atat de multe ceasuri si, ca sa fiu complet sincer, cifra mi se pare a fi complet nerealista in momentul de fata. Desi Apple Watch genereaza interes in randul utilizatorilor din lumea intreaga, nu foarte multi vor fi dispusi sa cheltuiasca sutele de dolari cerute de catre Apple pentru produse, asa ca estimarea initiala pentru vanzari ar putea fi cu mult gresita.