Prima Pagina Apple Performantele noului MacBook 12 inch sunt la fel de “bune” precum cele...

Performantele noului MacBook 12 inch sunt la fel de “bune” precum cele ale unui Mac vechi de 4 ani

Noul MacBook

  Noul MacBook urmeaza sa fie lansat de catre compania Apple din data de 10 aprilie, iar aseara am vazut primul unboxing facut de catre o echipa de o echipa de vietnamezi ce a reusit sa obtina o unitate in avans de la un partener al companiei americane. Noul MacBook are la baza un procesor Intel Core M-5Y31 tactat la 1.1GHz cu Turbo Boost pana la 2.4GHz, iar primul benchmark facut pentru al dezvaluie faptul ca performantele sale sunt similare cu cele ale unui MacBook Air din anul 2011.

  Facand o comparatie cu MacBook Air 2015 diferentele sunt de pana la 40% in testele single-core si de pana la 20% in testele multi-core, deci nu veti avea parte decat de performantele unui produs lansat cu 4 ani de zile in urma, asa ca nu va asteptati la nimic “magic” de la el. Avand in vedere ca Apple a implementat un Retina Display de 12 inch si un procesor slab in noul MacBook, era de asteptat ca performantele sa nu fie chiar atat de grozave, iar acest lucru il veti simti “din plin” in navigarea pe internet, vizualizarea de filme, utilizarea de aplicatii, etc.

Noul MacBook 12 inch

  Desi procesorul noului MacBook nu este chiar atat de grozav, ultrabook-ul are totusi o placa grafica Intel HD 5300 care ar tebui sa ii ofere performante mult mai bune, din acest punct de vedere, fata de produsele lansate in trecut de catre Apple. Acestea fiind spuse, daca veti cumpara noul MacBook, atunci va trebui sa va asteptati ca experienta de utilizare sa fie uneori afectata de catre componentele insuficient de puternice ale produsului.

 • Srb Srb

  Core M de aceeasi performanta ca un i7 de acum 4 ani dar more energy efficient, 8 Gb RAM +SSD +HD5300 totusi va fi mai potent ca un Macbook Air din 2011.

 • V.P

  Strategia Apple standard , lucrare super premium sa fure ochii un OS bine optimizat , componente de doi lei , pret produs 1600$ iar profit Apple 1000 $ ca e premium ;))))).

 • Bianca

  Bună tuturor! Sa vedeți la anul când lansează noul macbook cu 50% mai bune performante fata de cel de acum, baterie cu încă 2 ore în plus, mai adaugă încă un port USB. Apple face la fel ca ipad mini având aceleași performante ca ipad 2 lansat în 2011 dar nu conta ca lumea vroia un ipad mini. Acum la fel și cu macbook. La 1600€ exista pe piața PC-uri de îți zboară în casa si trebuie legat în lanțuri, chiar și un ultrabook portabil ca de exemplu Dell xps 13 din 2015. Eu am iphone 6, prietenul meu are iphone 6 plus și un macbook pro pe care lucrează zilnic pe el dar eu vad și concurenta care o ia înainte rău de tot iar Apple bate pasul pe loc și lansează produse cu aceleași performante ca acum 4 ani. 75% lucrează la design și 25% la performante. Critic Apple ptr ca am produse de la ei și vad concurenta, nu vorbesc fără sa cunosc. Mulțumesc ptr timpul acordat citind. Va pup.

 • hhh

  Prețurile sunt de 1449 si 1799 €

 • hhh

  Cam scumpe merele astea

 • merlin

  Aceeasi mizerie ca si in cazul iPhone-urilor. Tipic Apple!

 • merlin

  P.S: Am auzit ca Apple pregateste pentru 2006 un nou Macbook Air, va fi cel mai tare de pe piata, pret undeva la 2500$ si cica vor revolutiona procesoarele Intel Pentium 4. Au declarat ca cei de la Alienware fac configuratii naspa si sunt cu mult sub viitoarele Macbook Air. Imi pare atat de rau ca nu vede nimeni cat de mult isi bate joc aceasta companie de noi.