Performantele noului MacBook 12 inch sunt la fel de “bune” precum cele ale unui Mac vechi de 4 ani

Noul MacBook

  Noul MacBook urmeaza sa fie lansat de catre compania Apple din data de 10 aprilie, iar aseara am vazut primul unboxing facut de catre o echipa de o echipa de vietnamezi ce a reusit sa obtina o unitate in avans de la un partener al companiei americane. Noul MacBook are la baza un procesor Intel Core M-5Y31 tactat la 1.1GHz cu Turbo Boost pana la 2.4GHz, iar primul benchmark facut pentru al dezvaluie faptul ca performantele sale sunt similare cu cele ale unui MacBook Air din anul 2011.

  Facand o comparatie cu MacBook Air 2015 diferentele sunt de pana la 40% in testele single-core si de pana la 20% in testele multi-core, deci nu veti avea parte decat de performantele unui produs lansat cu 4 ani de zile in urma, asa ca nu va asteptati la nimic “magic” de la el. Avand in vedere ca Apple a implementat un Retina Display de 12 inch si un procesor slab in noul MacBook, era de asteptat ca performantele sa nu fie chiar atat de grozave, iar acest lucru il veti simti “din plin” in navigarea pe internet, vizualizarea de filme, utilizarea de aplicatii, etc.

Noul MacBook 12 inch

  Desi procesorul noului MacBook nu este chiar atat de grozav, ultrabook-ul are totusi o placa grafica Intel HD 5300 care ar tebui sa ii ofere performante mult mai bune, din acest punct de vedere, fata de produsele lansate in trecut de catre Apple. Acestea fiind spuse, daca veti cumpara noul MacBook, atunci va trebui sa va asteptati ca experienta de utilizare sa fie uneori afectata de catre componentele insuficient de puternice ale produsului.