Iata bateria care se incarca in doar 1 minut (Video)

  Daca incarcarea grea a bateriilor smartphone-urilor se dovedeste a fi o problema mult prea mare pentru voi, ei bine cercetatorii celebrei universitati Stanford au o rezolvare care ne aduce un timp de incarcare de doar 1 minut pentru bateriile ce pot fi utilizate in smartphone-uri. Bateria din aluminiu dezvoltata de catre cercetatorii universitatii americane este “prietenoasa” cu mediul inconjurator si nu ia foc nici macar daca este lovita sau taurita, astfel ca utilizatorii vor putea fi linistiti ca smartphone-urile lor nu vor lua foc in timpul utilizarii sau incarcarii.

We have developed a rechargeable aluminum battery that may replace existing storage devices, such as alkaline batteries, which are bad for the environment, and lithium-ion batteries, which occasionally burst into flames. Our new battery won’t catch fire, even if you drill through it.

  Spre deosebire de bateriile normale, cea dezvoltata de catre cercetatorii universitatii Stanford este flexibila si poate fi incarcata de pana la 7500 de ori fara a isi pierde proprietatile de incarcare, astfel ca nu vom mai avea parte de aceleasi probleme precum in trecut. Avand in vedere ca vorbim despre o baterie aflata in curs de dezvoltare, nimeni nu stie cand ea ar putea fi implementata intr-un smartphone, asa ca probabil nu ar trebui sa va entuziasmati prea tare in legatura cu ea deocamdata.