Prima Pagina Foxconn Iata in ce conditii traiesc angajatii Foxconn care asambleaza iPad si Mac-uri

Iata in ce conditii traiesc angajatii Foxconn care asambleaza iPad si Mac-uri

foxconn fabrica

  Foxconn a fost intens criticata de-a lungul anilor pentru conditiile de munca improprii pe care le ofera angajatilor ce asambleaza iDevice/Mac-uri pentru compania Apple, un documentar publicat anul trecut de catre BBC prezentand o imagine a unei companii care isi trateaza angajatii precum niste sclavi si nu precum fiinte umane. Intr-o tentativa de a isi “spala” imaginea publica, Foxconn a permis unor jurnalisti sa acceseze fabrica sa din Shenzhen in care sunt produse tablete iPad si Mac-uri, iar in aceste imagini puteti vedea conditiile in caare traiesc angajatii sai locali.

  Foxconn sustine ca anajatii sai traiesc in camine de dormitoare care ofera conditii similare celor disponibile pentru universitati, sustine ca le ofera angajatilor acces la piscina, sali de internet si chiar o linie de consiliere disponibila 24/24 pentru a reduce numarul de sinucideri care au loc anual in campusurile fabricilor companiei. Desi din imagini veti trage concluzia ca angajatii Foxconn duc o viata foarte buna in fabrica din Shenzen, jurnalistii nu au avut acces liber la orice locatie a campusului, nici la liniile de productie, deci practic au vazut doar ceea ce a dorit Foxconn sa se vada, zonele fiind in prealabil amenajate.

Foxconn dormitor

  Desi cei de la Foxconn incearca sa genereze perceptia ca angajatii sai au o viata buna in campusurile fabricilor, realitatea sumbra este dezvaluita chiar de la intrare prin plasele montate la etajul 1 al caldirilor de dormitoare, ele vand rolul de a impiedica sinuciderile atat de frecvente in ultimii ani. Foxconn este o companie care isi trateaza groaznic angajatii, iar Apple a avut cel mai mult de suferit de pe urma problemelor de acolo, insa in ciuda eforturilor sale, a reusit sa impuna o schimbare minora pentru modul in care gandesc managerii celor de la Foxconn.

foxconn piscina

foxconn sala de internet

  • erb

    Mda, mare prostie din partea massmediei sa dea vina pe Apple pentru conditiile de munca de la Foxconn. Apple e doar unul dintre clienti, nu administreaza nimic acolo. Sunt multi alti clienti: Acer, Amazon, BlackBerry, Cisco, Dell, Google, Hewlett-Packard, Huawei, Microsoft, Motorola Mobility, Nintendo, Nokia, Sony, Toshiba, Xiaomi, Vizio. Sunt si ei de asemenea de vina? Pana la urma, cand semnezi un contract, ti-l asumi sa-l duci la capat. Daca nu esti in stare, nu te baga, lasa pe altii. Dar foamea de bani e mai importanta decat nivelul de trai a angajatilor. Iar pentru asta doar Foxconn ca angajator poarta vina, nu Apple sau alti clienti.

  • erb

    Multumesc ca mi-ai sters postul!