Apple Watch – preturi foarte mari pentru reparatie si inlocuire

Apple Watch pret reparatie

  Apple Watch are un pret de pornire de 349 de dolari in versiunea cea mai ieftina, iar voi probabil v-ati fi asteptat ca in cazul in care veti fi nevoiti sa reparati sau sa inlocuiti produsul nu veti avea foarte mult de platit pentru intreaga operatiune, nu? Ei bine raspunsul este nu, deoarece preturile percepute de catre compania Apple pentru inlocuirea sau repararea Apple Watch sunt mari, mult mai mari decat in cazul iphone-urilor sau macar a tabletelor iPad vandute in intreaga lume.

  In imaginea de mai sus aveti preturile practicate de catre compania APple pentru inlocuirea sau repararea Apple Watch, iat dupa cum puteti vedea, un utilizator va trebui sa plateasca 300 de dolari pentru a inlocui un Apple Watch stricat, pretul reparatiei fiind de 229 de dolari. Preturile acestea sunt, desigur, minime si au in vedere doar Apple Watch Sport, deoarece trecerea la modelele superioare genereaza costuri de inlocuire de minim 500 de dolari si costuri de reparatie de minim 29 de dolari.

  In cazul Apple Watch Edition costul de inlocuire variaza intre 8000 de dolari si 10.000 de dolari, in timp ce reparatia produsului costa 2800 de dolari in ambele cazuri, astfel ca aici utilizatorii nu vor plati ceva diferit. Daca ne gandim ca in cazul iPhone-urilor Apple percepe o taxa de inlocuire ce insumeaza doar jumatate din valoarea produsului, iata ca in cazul Apple Watch-ului puteti sa va cumaprati altul nou deoarece diferenta de pret ar fi minima.

  Problema mai mare este ca toate aceste preturi in dolari nu sunt echivalente si in euro deoarece in Europa valorile sunt mult mai mari, mai exact de minim 280 de euro pentru reparatie si peste 300 de euro pentru inlocuire completa.