Romanii se porteaza in masa de la marii operatori, blocheaza sistemele informatice

turn telefonie mobila

  Anul 2014 a inregistrat cele mai multe cereri de portare de numere de telefon din istoria Romaniei, nu mai putin de 564.648 de cereri de portare fiind inregistrate la operatorii de telefonie mobila din tara noastra, de peste 2 ori mai multe decat in intregul an 2013. Media lunara de portari in tara noastra a crescut la 47.054 de procesari lunare, fata de aproape 23.000 in aceeasi perioada a anului trecut, iar numai in luna decembrie au fost procesate nu mai putin de 96.000 de cereri de portare, o cincime din cifra inregistrata in intregul an 2014.

  Dupa cum probabil va imaginati deja, RCS & RDS este marele castigator al operatorilor de telefonie mobila, majoritatea cererilor de portare fiind inregistrate pentru a face trecerea la ofertele sale, abonamentul Optim Nelimitat fiind cel mai probabil principalul motiv pentru mutari. Avand in vedere dublarea numarului cererilor de portare, ANCOM le cere acum operatorilor de telefonie mobila sa isi creasca capacitatea de procsare a acestui tip de cereri de la 1200 zilnic la 2000 zilnic, totul pentru a face fata numarului mare de clienti dornici sa beneficieze de oferte mai bune.

  Conform celor de la ANCOM, in Romania exista aproape 23 de milioane de clienti ai serviciilor de telefonie mobila, dintre care aproape 9.4 milioane detin un abonament, in timp ce restul folosesc diverse servicii preplatite. Daca ne uitam la numarul de cereri de portare inregistrate anul trecut in tara noastra observam ca un numar foarte mic de utilizatori a avut curajul de a isi parasi operatorul de telefonie mobila pentur o oferta mai buna in alta parte.

  Avand in vedere felul in care s-au schimbat lucrurile anul trecut, cei de la RCS & RDS au castigat cateva sute de mii de clienti cu abonamentele Optim Nelimitat si probabil ii “ajuta” pe marii operatori din tara noastra sa inteleaga ca ofertele lor nu sunt suficient de bune.

27 COMENTARII

  1. Sunt cat se poate de bune ofertele Digi, pentru ca nici un gigant nu poate supravietuii doi ani (cat are digi contract cu roaming national) fara abonati. Prin urmare cei .5m se pot porta la loc in oferte foarte bune (upgradate) la expirareae contractului Digi.

  2. @AlexAlexandru: cu ce crezi tu luminatule ca minte RDS?
    Eu sunt printre primii portati de la “marele” Orange,daca nu primul si timp de un an NU am fost mintit . Sunt mai corecti dpdv contractual.QE.D.

  3. Poate si mie sa imi spuna de ce nu am semnal la Digi in Cluj, Baia Mare, Timisoara sau Brasov? Mai am si stick usb. De ala nu mai zic ca nu merge nici in Bucuresti!! In rest, domnia si prostia se platesc.

  4. “Conform celor de la ANCOM, in Romania exista aproape 23 de milioane de abonati ai serviciilor de telefonie mobila, dintre care aproape 9.4 milioane detin un abonament, in timp ce restul folosesc diverse servicii preplatite.” Si cati suntem noi de toti?

  5. Eu am abonament Orange cu 10€ , nelimitat , minute si sms nationale nelimitate , cu Europa fix si Sua , Canada fix si mobil .200 minute mobil UE , 2 Gb net . 10 Gb pentru televiziune pe telefon . Nu vreau nimic mai mult !

  6. Eu sunt pe Orange,mama s-a mutat de pe orange pe RDS dupa vreo 10 ani sau mai mult de atat. E foarte nemultumita fiindca nu are semnal in multe locuri,si de multe ori reteaua e prea aglomerata si nu poate sa sune,sau sa fie sunata.

  7. La TelPark nu-l poti folosi,daca suni pt primele 15 minute gratuite(0356.710.133 de ex pt Timisoara zona verde) nu-ti vine mesaj ca ai parcat si ai 15 minute gratis,aceesi chestie si la vouchere de parcare,pe Gigi mobil nu le poti folosi. Semnal in Calea Sagului Timisoara intr-un bloc la un prieten asa si asa,cand se duce la baie canci.

  8. @adu: vezi prietene ca ai uitat sa ti treci telefonul pe 3G si atunci e normal sa ai no services.
    Eu in Turda langa Cluj am semnal full in aproape toate locatiile mai putin Kaufland.la fel si in Cluj.
    si inca ceva de la 5 la 10 eu sesizez o diferenta. Voi nu?…

  9. Exact! Este o diferenta!
    Numai ca diferenta de calitate nu e doar de 5 euro.
    Asta daca vrei sa ai semnal de calitate oriunde, oricand.

  10. Ia lamureste’ma prietene cu ce m’am lasat prostit de digi? De aproape 6 luni am trecut la digi. La inceput erau probleme care au fost rezolvate intre timp. Am 4 abonamente optim, cablu TV pachet extins plus maxpak, intermet fix, sim internet pt ipad, 2 smart cam (CI) totul la 135 ron. Lumineaza’ma … unde e pacaleala??
    Astia care tot intampinati probleme veificati daca aveti 3g pornit sau eventual daca aveti tel capabil 3g :), daca aveti pornita functia de roaming (cand nu ai semnal de la digi o sa treaca pe vodafone).

  11. Logica din prima fraza a articolului este inexistenta… Sau este greșeala de scris… “Anul 2014 a inregistrat cele mai multe cereri de portare de numere de telefon din istoria Romaniei, nu mai putin de 564.648 de cereri […] de peste 2 ori mai multe decat in intregul an 2014.” ??? Poate te referi la 2014 ca având de doua ori numărul portarilor fata de 2013….

  12. daca nici pe vodafone (pe care telefonul ar trebui sa treaca in roaming national) nu are semnal inseamna ca sta prin cine stie ce vagauna.

  13. Destui dobitoci se porteaza la digi … insa au stiut foarte bine sa studieze piata cei de la rds-rcs si sa agate destui newbie … 🙂

  14. Nimic nu e bun din ce ofera DiGi iar ala ne face Dobitoci ca nu vrem sa ingrasam jidanimea .
    Operatorii sunt disperati , au disperat clientii cu apeluri telefonice pentru prelungirea abonamentelor cu oferte doar sa tina clientii agatati , totul e facut cu prelungire de contract doi ani , in cazul de reziliere platesti sute de lei , in cazul DiGi rezilierea costa mai nimic .

  15. Acum disperatii cand te duci si spui ca vrei sa te portezi in DiGi scot din sertar oferte cu adevarat cinstite si corecte , pana atunci trag pe clientii fideli , am numar 0721 ****** , client foarte vechi si nu m-am ales cu nimic din partea Vodafone .
    Ce pot eu sa cer RDS-ului cand platesc 18 lei abonament lunar !? ,,
    Ce nu inteleg unii ca am abonament si Vodafone si DiGi , e tara libera si aleg ce vreau , nu sa vina Nea Caisa sa spuna ca sunt dobitoc ca am portar unul din abonamente in reteaua DiGi .