Romanii se porteaza in masa de la marii operatori, blocheaza sistemele informatice

turn telefonie mobila

  Anul 2014 a inregistrat cele mai multe cereri de portare de numere de telefon din istoria Romaniei, nu mai putin de 564.648 de cereri de portare fiind inregistrate la operatorii de telefonie mobila din tara noastra, de peste 2 ori mai multe decat in intregul an 2013. Media lunara de portari in tara noastra a crescut la 47.054 de procesari lunare, fata de aproape 23.000 in aceeasi perioada a anului trecut, iar numai in luna decembrie au fost procesate nu mai putin de 96.000 de cereri de portare, o cincime din cifra inregistrata in intregul an 2014.

  Dupa cum probabil va imaginati deja, RCS & RDS este marele castigator al operatorilor de telefonie mobila, majoritatea cererilor de portare fiind inregistrate pentru a face trecerea la ofertele sale, abonamentul Optim Nelimitat fiind cel mai probabil principalul motiv pentru mutari. Avand in vedere dublarea numarului cererilor de portare, ANCOM le cere acum operatorilor de telefonie mobila sa isi creasca capacitatea de procsare a acestui tip de cereri de la 1200 zilnic la 2000 zilnic, totul pentru a face fata numarului mare de clienti dornici sa beneficieze de oferte mai bune.

  Conform celor de la ANCOM, in Romania exista aproape 23 de milioane de clienti ai serviciilor de telefonie mobila, dintre care aproape 9.4 milioane detin un abonament, in timp ce restul folosesc diverse servicii preplatite. Daca ne uitam la numarul de cereri de portare inregistrate anul trecut in tara noastra observam ca un numar foarte mic de utilizatori a avut curajul de a isi parasi operatorul de telefonie mobila pentur o oferta mai buna in alta parte.

  Avand in vedere felul in care s-au schimbat lucrurile anul trecut, cei de la RCS & RDS au castigat cateva sute de mii de clienti cu abonamentele Optim Nelimitat si probabil ii “ajuta” pe marii operatori din tara noastra sa inteleaga ca ofertele lor nu sunt suficient de bune.