Google Chrome reduce autonomia Mac-urilor cu pana la cateva ore

MacBook Pro autonomie redusa Chrome

  Daca folositi un MacBook de ceva vreme si nu utiizati Safari deoarece nu va ofera toate beneficiile browserului Google Chrome, ei bine atunci probabil ati observat intr-un anumit punct ca autonomia bateriei laptop-ului vostru nu este chiar atat de grozava precum o prezinta Apple. Daca acest lucru este adevarat, atunci va anunt ca browserul Google Chrome reduce cu pana la 213 minute, sau 3 ore si jumatate, autonomia bateriei unui Mac in timpul utilizarii obisnuite, cifrele fiind obtinute in urma unui test facut pentru Safari si browserul Google pe un MacBook Pro 2015.

  Conform testului facut pentru cele doua browsere, MacBook Pro 2015 functioneaza 13 ore si 18 minute pentru navigare web folosind Safari si 9 ore si 45 de minute in aceleasi conditii, dar folosind browserul Chrome, diferenta fiind colosala in conditiile in care hardware-ul nu se schimba pe perioada testelor. Autonomia bateriei este afectata de cerintele foarte mari ale browserului Chrome, acesta avand scoruri cu pana la 30% mai slabe decat Safari in testele de performanta, partea si mai ciudata fiind ca browserul celor de la Google nu poate reda anumite clipuri video YouTube, in speta cele 4K la 60 fps.

  Desi lumea se plange de ani de zile din cauza acestei probleme si multi dintre angajatii Google folosesc Mac-urile companiei Apple, iata ca browserul este deocamdata departe de a oferi o experienta de utilizare perfecta, cel putin in ceea ce priveste autonomia bateriei.