Prima Pagina Apple Google Chrome reduce autonomia Mac-urilor cu pana la cateva ore

Google Chrome reduce autonomia Mac-urilor cu pana la cateva ore

MacBook Pro autonomie redusa Chrome

  Daca folositi un MacBook de ceva vreme si nu utiizati Safari deoarece nu va ofera toate beneficiile browserului Google Chrome, ei bine atunci probabil ati observat intr-un anumit punct ca autonomia bateriei laptop-ului vostru nu este chiar atat de grozava precum o prezinta Apple. Daca acest lucru este adevarat, atunci va anunt ca browserul Google Chrome reduce cu pana la 213 minute, sau 3 ore si jumatate, autonomia bateriei unui Mac in timpul utilizarii obisnuite, cifrele fiind obtinute in urma unui test facut pentru Safari si browserul Google pe un MacBook Pro 2015.

  Conform testului facut pentru cele doua browsere, MacBook Pro 2015 functioneaza 13 ore si 18 minute pentru navigare web folosind Safari si 9 ore si 45 de minute in aceleasi conditii, dar folosind browserul Chrome, diferenta fiind colosala in conditiile in care hardware-ul nu se schimba pe perioada testelor. Autonomia bateriei este afectata de cerintele foarte mari ale browserului Chrome, acesta avand scoruri cu pana la 30% mai slabe decat Safari in testele de performanta, partea si mai ciudata fiind ca browserul celor de la Google nu poate reda anumite clipuri video YouTube, in speta cele 4K la 60 fps.

  Desi lumea se plange de ani de zile din cauza acestei probleme si multi dintre angajatii Google folosesc Mac-urile companiei Apple, iata ca browserul este deocamdata departe de a oferi o experienta de utilizare perfecta, cel putin in ceea ce priveste autonomia bateriei.

 • damian

  Live Long and prosper, pui ca sa poti sa copii tutorialu alora de la 9to5maac peniblululel

 • andrei

  Zaone explica mi si mie cum este posibil ca la macbook prosa tine 13ire bateria in safari cand pe site ul oficial scrie pana la 10 ore de navigat pe safari si nimeni nu a reusit un scor mai bun?!?!!

 • Fiecare test ofera rezultate diferite in functie de metodologia de testare. Aici e vorba doar de browsing web, Apple ofera informatiile respective pentru utilizare generale.

 • RaduD

  Afurisiti astia de la Google!
  Cred ca fac special asa, sa submineze increderea utilizatorilor produselor Apple…!

 • unu

  Unde sunt videouri 4k si 60 fps pe internet streaming? Chrome nu reda astfel de clipuri pentru ca nu are ce reda.

 • vlad

  @ damian si restu oamenilor care vin aici doar pt atentie.
  Stirile sunt la fel in toata lumea. Daca cand turnurile gemene au cazut cum era daca pro tv nu dadea stiriea pt ca vezi doamne copia ce se da la stiri in sua.
  Este un pic cam idiotenie ce spui. Am citit stirea cu LLAP de 6 ori ieri cred – de la redmondpie la the verge etc inclusiv aici. Asa ca te rog, taci. Poate sunt indivizi care nu vb engleza sau pur si simplu vor stirile sa vina de la un roman.
  In loc sa critici ceva stupid, foloseste critica constructiva ca sa ajuti oamenii sau, mai bine, fa si tu ce face zaone dar mai bine, daca zici ca poti 🙂

  Mersi

 • tavix

  Macbook pro 2014, folosesc numai safari si stau 14 ore, cine nu crede – long live dreaming to a mac.

 • unu

  Ai dreptate, zaone! Merci pentru clip. Mie imi merge in Chrome pe iMac 21″. Nu cred ca e la 60fps. Totusi poti recunoaste ca deocamdata sunt foarte putine clipuri 4K, nu este un standard pentru streaming. Volumul de date descarcate pentru a reda un clip 4K este absolut enorm pentru tehnologiile actuale.