Iata de ce Apple Watch nu este numit iWatch

Apple Watch Hugo

  Pana in septembrie 2014 primul smartwatch Apple era denumit iWatch, iar daca intrebati multe persoane veti observa ca ele inca nu au aflat ca Apple a decis sa-si numeasca produsul Apple Watch, in spatele acestei decizii existand o motivatie interesanta pe care o aflam astazi. In anul 2012 o companie numita OMG Electronics a depus o cerere in SUA pentru a inregistra un brevet de marca pentru denumirea iWatch, ea initiind atunci si o runda de finantare pentru a produce un smartwatch, insa esecul in a strange banii a lasat compania in faliment.

  Totusi, inaintea tentativelor sale de a inregistra denumirea iWatch, o companie din New york a avut intentia de a folosi aceasta denumire pentru o linie de ceasuri, insa cei de la Swatch s-au opus, impiedicand inregistrarea deoarece ar genera confuzie cu propriile produse disponibile pe piata. Separat de Swatch, in Europa exista o companie irlandeza numita Probendi care detine un brevet de marca pentru denumirea iWatch inca din anul 2008, astfel ca Apple probabil nici macar nu s-a obosit sa incerce sa licentieze dreptul de utilizare de la aceste entitati.

  In concluzie, existenta acestor brevete de marca pentru denumirea iWatch au fortat compania Apple sa lanseze primul produs important fara litera i la inceputul sau si acest lucr a uimit destule persoane, dar profitul generat de smartwatch ar fi fost mult mai mic daca denumirea ar fi fost licentiata.