Iata cat castiga Apple de la aplicatiile pentru Apple TV

Apple TV 4 4K

  Apple TV-ul companiei Apple are o multitudine de aplicatii care le permit utilizatorilor sa faca streaming TV pentru o serie de posturi are au incheiat acorduri cu compania Apple, iar astazi aflam ce sume incaseaza cei din Cupertino de la serviciile bazate pe abonamente, acestea fiind destul de putine la numar. Desi date oficiale nu au fost si nu vor fi dezvaluite de catre compania Apple, o publicatie americana sustine ca partenerii care ofera abonamente pentru Apple TV ofera un comision de 15% din vanzarile lunare catre compania Apple pentru a avea aplicatiile disponibile in produs.

But it’s even more interesting to think about Apple’s tiers of fees as we enter a world where lots of people are going to be selling Web video subscription products via platforms like Apple’s. Whether Apple is charging 15 percent or 30 percent a month, it’s giving distributors a much better deal than the 50 percent that pay TV providers usually charge premium networks like HBO. That makes the platform even more enticing to cable channels that are thinking about stepping outside of the traditional pay TV bundle — and it puts more pressure on the cable guys to sweeten the deals they already offer.

  Comisionul perceput de catre compania Apple pentru aceste abonamente este injumatatit fata de cel perceput pentru vanzarea de aplicatii prin intermediul App Store, insa acest lucru este normal avand in vedere ca numarul posesorilor de Apple TV-uri este mult mai mic si Apple are nevoie de cat mai mult continut pentru el. In aceasta idee, Apple a perceput comisioane de doar 15% pentru HBO Now, Netflix sau Hulu Plus, aceste servicii fiind extrem de populare, cu un numar foarte mare de abonati, astfel ca Apple probabil castiga sume suficient de mari de bani pentru a continua dezvoltarea Apple TV-ului in anii urmatori.