Care smartphone-uri au cele mai bune camere din lume ?

camera smartphone

  De ani si ani de zile ni se induce ideea conform careia cea mai buna camera este cea pe care o ai la tine tot timpul, mai exact camera telefoanelor mobile pe care le utilizam in viata de zi cu zi, astfel ca foarte multe persoane au renuntat sa mai cumpere camere compacte, preferand sa le foloseasca pe cele ale terminalelor mobile proprii. Dupa lansarea celui de-al treilea model al iPhone, smartphone-urile companiei Apple au fost mereu in topul celor mai utilizate terminale mobile pentru a inregistra pozele incarcate pe internet, iar acum lucrurile nu se schimba, un studiu nou reconfirmand suprematia iPhone-urilor.

  Intr-un top al celor mai populare camere, dintre toate cele existente, folosite pentru a incarca poze in celebrul website Flickr, terminalele iPhone ocupa prima pozitie, intrecand o multitudine de camere DSLR ale celor de la Canon, insa suprematia lor este normala avand in vedere ca exista mult mai putini posesori de DSLR-uri Canon decat de terminale iPhone. Partea interesanta este ca smartphone-urile Samsung ocupa pozitia a treia in acest top, in timp ce Nikon este regasit pe pozitia a patra, iar urmatoarele doua pozitii sunt ocupate de catre Sony si HTC cu propriile smartphone-uri lansate pe piata in ultimii ani, ele dovedindu-se a fi extrem de populare.

Camere populare flickr 1

  Trecand acum la smartphone-urile cu cele mai populare camere ale Flickr, ei bine tot iPhone-ul este rege, de fapt multiple modele ale iPhone sunt plasate in top, mai exact iPhone 5S si iPhone 5 ocupa primele doua pozitii, ele fiind urmate de catre Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5 si iPhone 6. Avand in vedere numarul mare de terminale iPhone 5 si iPhone 5S vandute de catre compania Apple, pozitionarea celor doua smartphone-uri este cat se poate de normala, iar aparitia iPhone 6 in top dupa doar 6 luni nu ar trebui sa surprinda pe cineva avand in vedere numarul mare de produse vandute la nivel global.

Camere smartphone populare flickr

  Acum revenind la intrebarea din titlu, intre popularitatea unui smartphone pentru inregistrarea pozelor si calitatea camerei sale nu exista intotdeauna o corelatie directa si in aceasta idee observati ca nu regasim in top camere ale smartphone-urilor Nokia, Sony sau HTC, dar realitatea ne-a demonstrat ca ele sunt superioare celor implementate in iPhone, in anumite situatii. In aceasta idee, topuri de acest gen ar trebui sa va dea de inteles ca anumiti producatori au smartphone-uri foarte populare si ca lumea iubeste sa faca poze cu ele, dar asta nu inseamna ca ele au si cele mai bune camere de pe glob.

Camere populare flickr

5 COMENTARII

  1. Nokia 808 PureView – gold standard… daca vorbim doar de camera. In rest nu il poti folosi ca smartphone principal, trebuie si un iP6 langa 😉

  2. Nici nu ar trebui sa compari iphone6 cu S4 ca este S5, Note4, S6 pe astea nu le-a comparat ca nu mai era iphonul primul cu a lui camera de 4 ani in care nu a schimbat mai nimic. Lol si nu mai lua locul 1.