iOS 8.3 are trei buguri importante care strica experienta de utilizare

merita instalat iOS 8.3

iOS 8.3 este disponibil de peste o saptamana de zile pentru posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri din lumea intreaga si se pare ca el contine trei buguri extrem de enervante care exista in sistem inca din luna septembrie a anului trecut si nu au fost rezolvate pentru toata lumea, desi Apple sustine contrariul.

Deconectarea de la retele Wi-Fi in iOS 8.3

Primul bug are legatura cu conectarea la retelele Wi-Fi, compania Apple afirmand in lista de schimbari a iOS 8.3 ca a reparat problema care deconecta intermintet iDevice-uri de la retelele Wi-Fi la care erau conectati in timp navigarii pe internet, insa acest lucru nu pare sa fiea devarat pentru toata lumea. Din pacate avand in vedere ca rezolvarea promisa de catre compania Apple nu functioneaza pentru utilizatori, nu exista alte metode de a readuce totul la normal fara a face o reinstalare completa a sistemului de operare si a evita utilizarea unui backup existent.

Afisarea dezordonata a pozelor in iOS 8.3

Al doilea bug are legatura cu Rola Foto, Camera Roll, a iDevice-urilor ce ruleaza iOS 8.3, pozele inregistrate de catre utilizatori nefiind afisate in ordine cronologica in meniul aplicatiei, asta desi in mod normal metoda predefinita de afisare are in vederea data inregistrarii pozelor si nu numele acestora. Partea si mai ciudata a acestei probleme este ca daca libraria foto este accesata folosind aplicatii terte, pozele sunt afisate in ordine cronologica, insa numai in cadrul lor, deoarece in aplicatia Poze, photos, listarea nu va fi facuta in ordine cronologica si desigur ca nu exista o metoda de a rezolva problema.

Afisarea eronata a spatiului de stocare iCloud in iOS 8.3

In final avem o problema extrem de mare a iCloud, care pune Apple intr-o lumina foarte proasta, iar asta deoarece iOS 8.3 sustine ca backup-urile si fisierele incarcate in iCloud ocupa mai mult spatiu decat in realitate, astfel ca incarcarea de date noi devine imposibila, sistemul sustinand ca spatiul alocat a fost depasit. Problema apare in principal la persoanele care au multiple iPhone, iPad si iPod Touch-uri conectate la acelasi Apple ID, unele dintre terminale afisand un numit spatiu ca fiind disponibil pentru utilizare, in timp ce altele afiseaza mai putin spatiu, totul fara vreo explicatie sau rezolvare.

Avand in vedere ca iOS 8.4 a fost lansat deocamdata doar in versiune beta, nimeni nu stie in ce masura va rezolva el aceste probleme pentru noi, insa exista sanse mari ca totul sa revina la normal in momentul in care aceasta versiune a sistemului de operare va fi disponibila in mod public pentru noi.