Apple a implementat in premiera o componenta proprie in Mac

Apple controller SSD Mac

Inceputul anului 2015 ne-a adus trei modele noi de Mac-uri de la compania Apple, iar in unul dintre ele cei din Cupertino au implementat, in premiera, o componenta proprie dezvoltata in baza cumpararii cu mai bine de 4 ani in urma a unei companiei israliene numita Anobit. In imaginea de mai sus vedeti aceasta componenta noua folosita de catre Apple pentru MacBook 12 inch si vorbim despre un nou controller pentru SSD care ar trebui sa ofere un spor serios de performante pentru produsele celor din Cupertino.

Avand codul 338S00055 inscriptionat pe ea si denumirea Apple SSD AP0512H in informatiile de sistem ale OS X, noul controller apare in mod surprinzator in Mac-urile celor de la Apple, asta dupa ani si ani de zile in care compania americana s-a bazat pe Toshiba si Samsung pentru a-i oferi asemenea componente. Avand in vedere ca vorbim despre un chip dezvoltat in interiorul Apple timp de 4 ani de zile, compania americana a contractat partenerul TSMC pentru a o fabrica, astfel ca taiwanezii nu produc doar chip-urile A8 si A8X dedicate iPhone si tabletelor iPad.

MacBook 12 inch placa logica

V-am spus saptamana aceasta ca OS X Yosemite 10.10.3 implementeaza tehnologia NVMExpress pentru SSD-urile instalate in Mac-urile utilizatorilor, iar trecerea la aceasta tehnologie a fost posibila multumita schimbarii controller-ului SSD din interiorul produselor celor de la Apple. Aceasta noua tehnologie este special optimizata pentru SSD-urile PCIe, cele mai rapide existente pe piata, insa schimbarea facuta acum de catre compania Apple nu se aplica la MacBook Air 2015 sau MacBook Pro 13 inch 2015, astfel ca va fi necesara o perioada de asteptare pana la adoptarea sa la scara larga.

Implementarea acestui controller SSD in MacBook 12 inch in baza unei tehnologii cumparate impreuna cu compania Anobit este o noua dovada a faptului ca achizitiile facute de catre compania Apple au drept rezultat evolutii importante pentru produsele sale, asa ca ramane de vazut ce lucruri interesante vom mai primi in viitor.