iPhone – functia secreta pe care Apple refuza sa ne-o ofere

iPhone 6 radio FM

iPhone-ul este unul dintre cele mai complexe smartphone-uri lansate vreodata si probabil multi dintre voi nu stiu acest lucru, insa chiar de la primul model lansat pe piata, compania Apple a implementat in terminalele sale un chip radio capabil sa ne ofere functiile unui radio FM portabil, insa desigur ca a ales sa il dezactiveze pentru a forta vanzarea de muzica prin iTunes Store.

In momentul de fata iPhone 6 si iPhone 6 Plus au inclus un chip Murata 339S0228 care ofera funcitonalitate Wi-Fi si Bluetooth, insa daca ar dori, compania Apple ar putea activa inclusiv functia radio FM a acestui chip, Asociata Nationala de Radiodifuziune din SUA cerandu-i companiei americane sa faca acest lucru pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a asculta posturi radio.

Users could avoid expensive data charges and save battery life if they listen to the FM chip for free. Listening to streaming drains your battery three to five times faster than listening to the exact same content on the FM chip [and] it’s a critical resource in an emergency.

Autoritatile americane sustin ca utilizatorii ar putea evita costuri mari cu facturile de internet mobil si si-ar putea imbunatati autonomia bateriei daca ar avea functia radio FM activa pe terminalele iPhone, posturile radio putand oferi si informatii de urgenta privind dezastre naturale, insa desigur ca aceasta functie ar reduce serios profitul partenerilor Apple si a multor companii din SUA.

Tocmai beneficiile listate de catre autoritati genereaza sume mari de bani pentru operatorii de telefonie mobila si companii precum Spotify, Pandora sau chiar cei de la Apple, astfel ca activarea functiei radio FM in iPhone este la fel de improbabila precum lansarea unei aplicatii iTunes pentru Android si din pacate acel chip nu poate fi activat prin jailbreak de catre noi.

What we’re missing is an appropriate antenna and an amplifier chip dedicated to driving that antenna. Unlike the murata chip that doesn’t take up any extra space, those things would take up extra space in the phone.

Avand in vedere ca aceasta functie este disponibila de aproape 8 ani in iPhone, iar autoritarile abia acum initiaza o campanie pentru a convinge Apple sa o activeze, cred ca initiativa lor vine prea tarziu pentru a face vreo schimbare, mai ales ca majoritatea utilizatorilor fac streaming online pentru muzica zi de zi si probabil nu ar dori sa asculte radio, mai ales ca au iTunes Radio gratuit de la Apple.

Voi ati dori sa avem activa functia radio FM in iPhone?