Prima Pagina Apple iPhone-ul ajuta teroristii multumita Apple

iPhone-ul ajuta teroristii multumita Apple

Departamentul de justitie SUA

iPhone-ul va deveni una dintre metodele principale prin care teroristii comunica si stocheaza date, sistemul de securitate implementat de catre compania Apple pentru sistemul de operare iOS ajutand aceste persoane sa se ascunda de autoritati si sa isi ajute in secret complicii, sau cel putin asta incearca sa ne dea de inteles Cyrus Vance Jr., procurorul general al districtului Manhattan.

Vance sustine ca Apple a creat un terminal iPhone care este extrem de greu de accesat de catre autoritati chiar si atunci cand exista un ordin judecatoresc care pe permite sa inspecteze datele dina ceste terminale, el sustinand ca iPhone-urile vor deveni principalele metode prin care teroristii vor comunica deoarece autoritatile nu ar avea metode prin care sa monitorizeze produsele celor din Cupertino.

“Apple has created a phone that is dark, that cannot be accessed by law enforcement even when a court has authorized us to look at its contents,” Vance warned on “The Cats Roundtable” show on WNYM/970 AM. That’s going to be the terrorists’ communication device of choice.

Afirmatiile au fost facute de catre procuror in cadrul unui interviu acordat unui post de radio local din New York, insa se pare ca el are o istorie destul de lunga de criticare a sistemelor de securitate implementate de catre diverse companii, acestea impiedicand autoritatile sa acceseze la discretie datele din terminalele mobile preluate de la diversi teroristi, infractori sau simple persoane normale care nu au comis infractiuni sau infractiuni grave.

FBI, NSA si Departamentul de justitie incearca de ani de zile sa forteze Apple, Google, Microsoft sau Facebook sa le ofere acces nestingherit la datele personale ale utilizatorilor si fiecare companie in parte a fost acuzata ca a colaborat cu agentiile federale americane chiar si fara ordine judecatoresti, iar Edward Snowden a spus in repetate randuri ca NSA are acces la datele multor companii importante si la ale lor sisteme de operare.

Afirmatiile de zilele acestea vin dupa ce acum cateva luni de zile alti reprezentanti ai autoritatilor au afirmat ca iPhone-urile vor deveni smartphone-urile preferate ale pedofililor, in timp ce prim-ministrul Marii Britanii doreste sa interzica in totalitate comunicarea securizata dintre posesorii de terminale mobile, asa ca ramane de vazut cum vor rezista companiile in fara unor asemenea presiuni.

 • lucian84

  Reclama mascata Apple !!!

 • EuGeorge

  Isi cumpara teroristii Iphone =))

  Zilnic la stiri apar ministrii arestati si convorbirile pe care le aveau acestia intre ei sau mesajele pe care si le dadeau,unde este securitatea?:))

 • EuGeorge

  Daca e atat de sigur,cum se plang servicile secrete din America,atunci dc nu ii permit presedintelui un Iphone? dc este obligat presedintele Obama din motive de securitate sa foloseasca un BlackBerry si nu un Iphone?

 • Mervey

  Cred ca e o campanie prin care spera sa ii faca sa cumpere iphone, ei avand(desigur) liber acces la decriptarea mesajelor si a orice trece prin iphone sau servere apple…sa fim seriosi..mi se pare absurd sa crezi vaicarelile alea ieftine…

 • doru

  e praf in ochi… totul este controlat.

 • Convorbirile si mesajele SMS nu sunt securizate, trec prin serverele operatorilor de telefonie mobila si pot fi interceptate de ei sau de serviciile de informatii.
  iMessage si FaceTime sunt securizate la ambele capete si nu pot fi interceptate, dupa cum s-a plans si D.E.A.-ul acum aproape doi ani de zile. E o situatie similara cu BBM.

 • KlaudiNhO

  Stai linistit ca majoritatea comunica prin iPhone …. securitatea este in Face time si iMessage

 • Pingback: Aplicatiile pentru iOS au o grava problema de securitate, iata detaliile | iDevice.ro()