Ce iPhone cu ecran de 4 inch va lansa Apple in 2015 ?

iPhone 6C concept

De cateva saptamani de zile apar pe internet zvonuri care ne dau de inteles ca Apple intentioneaza sa lanseze un nou model al iPhone care are ecran de 4 inch, continuand astfel linia de produse mid-end pentru clientii care nu au foarte multi bani la dispozitie si nu doresc sa faca trecerea la ecranele de 4.7 si 5.5 inch, iPhone 6C fiind prezentat ca modelul care ar urma sa apara in toamna.

In ciuda informatiilor diverse aparute de la diverse surse apropiate companiei Apple si nu numai, un analist cu informatii veridice in trecut in legatura cu lansarile de produse Apple sustine ca anul acesta nu vom vedea un model nou al vreunul iPhone cu ecran de 4 inch, compania Apple intentionand in schimb sa ofere aceasta “surpriza” abia in cursul anului 2016 pentru clientii sai.

iPhone 5S still going strong; next 4-inch likely in 2016. Shipments of 5S are still going strong at 5-7mn units every quarter, an impressive level at such a mature stage of the product cycle. Momentum is being sustained by a more affordable price and the product’s outstanding design. But we still believe it’s necessary for Apple to have a new 4-inch iPhone because: (1) it will be key to extending momentum in the 4-inch category; and (2) it could complete the Apple Pay ecosystem, assuming it is equipped with NFC. We predict a launch in 2016.

Decizia de a nu aduce un nou iPhone cu ecran de 4 inch pe piata ar avea la baza faptul ca iPhone 5S inca inregistreaza vanzari bune de aproximativ 5 – 7 milioane de unitati in fiecare trimestru fiscal, acest lucru fiind impresionant pentru un smartphone care a implinit peste 1 an de disponibilitate pe piata, astfel ca Apple nu are deocamdata motive sa ii gaseasca un inlocuitor.

Pentru 2016 lucrurile au o cu totul alta perspectiva, compania Apple urmand a avea nevoie la sfarsitul anului viitor de un iPhone nou in categoria mid-end, iar daca acesta va ajunge atunci pe piata, americanii ii vor implementa un chip NFC si Touch ID pentru a permite utilizarea Apple Pay pentru plati mobile, pana atunci disponibilitatea sistemului urmand a fi extinsa.

In ceea ce priveste fabricarea unui iPhone nou din aceasta categorie, cei de la Foxconn par sa fie principala alegere a companiei Apple, insa acest lucru probabil nu mai mira pe cineva.