Project Fi – Google devine operator de telefonie mobila (Video)

Project Fi este un proiect anuntat in cursul acestei zile de catre compania Google, iar in clipul video de mai sus il aveti explicat in totalitate, compania americana devenind in momentul de fata un operator virtual de telefonie mobila ce este partener cu doi mari operatori de telefonie mobila din SUA impreuna cu care isi propune sa le ofere americanilor servicii mai ieftine si mai bune pentru a naviga pe internet oriunde in SUA.

Ideea din spatele Project Fi este foarte simpla, cei de la Google lucrand impreuna cu Sprint si Verizon pentru a le oferi utilizatorilor Google Nexus 6 posibilitatea de a naviga pe internet la cele mai bune viteze posibile oriunde s-ar afla, tehnologia din spatele proiectului combinand peste 1 milion de hotspot-uri Wi-Fi verificate de catre Google cu retelele 4G LTE ale celor doi operatori.

Practic atunci cand utilizatorul se afla in preajma unui hotspot Wi-Fi de mare viteza va fi conectat la el in locul unei retele 4G LTE si viceversa, totul in functie de viteza de internet de care el are parte pe smartphone-ul celor de la Google, tehnologia facand automat trecerea intre conexiuni fara ca utilizatorul sa simta in vreun moment sau altul o incetinire a utilizarii internetului.

Project Fi aims to put you on the best network wherever you go. As you move around, the best network for you might be a Wi-Fi hotspot or a specific 4G LTE network. We developed new technology that gives you better coverage by intelligently connecting you to the fastest available network at your location whether it’s Wi-Fi or one of our two partner LTE networks. As you go about your day, Project Fi automatically connects you to more than a million free, open Wi-Fi hotspots we’ve verified as fast and reliable. Once you’re connected, we help secure your data through encryption. When you’re not on Wi-Fi, we move you between whichever of our partner networks is delivering the fastest speed, so you get 4G LTE in more places. Learn more about our network of networks.

Project Fi este un proiect extrem de interesant lansat de catre compania americana si, ca sa fiu sincer, cred ca va fi extrem de util pentru americanii care detin Google Nexus 6, asta in ciuda faptului ca AT&T nu face parte dintre partenerii celor din Mountain View, dar lipsa lor este usor de inteles avand in vedere ca acest operator de telefonie mobila este extrem de apropiat de cei de la Apple.

Practic Google este acum unul dintre operatorii virtuali de telefonie mobila din SUA, abonamentul pentru Project Fi costand 20 de dolari pentru apeluri telefonice sau mesaje SMS ori Wi-Fi Tethering, in timp ce fiecare GB consumat costa 10 dolari pe luna, deci nu vorbim despre servicii cu mult mai ieftine fata de cele ale operatorilor.