Apple Watch este compatibil cu cel mai popular standard de incarcare Wireless (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=sOOQqJTRT8s

Apple Watch este primul produs important Apple lansat in ultimii ani care poate fi incarcat prin inductie magnetica, iar conform unui clip video recent, el este compatibil cu popularul standard Qi. In imaginea de mai sus aveti o demonstratie a modului in care incarcatorul Apple Watch poate incarca un Motorola Moto 360, semn ca Apple foloseste aceeasi tehnologie Qi pentru incarcare precum compania competitoare.

Apple nu a mentionat in vreun material de prezentare sau promovare a Apple Watch faptul ca al sau ceas este compatibil cu standardul Qi pentru incarcare wireless, iar acest lucru este normal. Compania Apple evita in general sa promoveze faptul ca produsele sale sunt compatibile cu standarde utilizate la scara larga in produse competitoare si exact asta face acum.

Desi deocamdata nu a fost testat un incarcator Qi pentru a se vedea daca Apple Watch poate fi incarcat prin inductie cu ajutorul sau, insa avand in vedere cele din clip, acest lucru pare posibil. In ciuda acestor lucruri, compania Apple probabil nu va confirma intr-un moment sau altul faptul ca Apple Watch poate fi incarcat cu aceste incarcatoare si probabil nici nu il va recomanda.

Partea buna a acestei compatibilitati sta in faptul ca posesorii de Apple Watch-uri nu vor fi obligati sa poarte intotdeauna cu ei doar incarcatorul magnetic al Apple Watch, ci vor putea utiliza si altele Qi. Nimeni nu stie deocamdata in ce masura vor afecta acestea capacitatea bateriei de a stoca energie, insa daca accesoriile sunt compatibile cu standarul, atunci ceasul nu ar trebui sa fie afectat.

Concluzionand, nu trebuie sa va asteptati ca Apple sa implementeze tehnologia Qi pentru incarcarea wireless a iPhone-urilor in viitorul apropiat, desi cu siguranta foarte multi utilizatori s-ar bucura daca nu ar mai fi nevoiti sa foloseasca diverse cabluri pentru a-si incarca iPhone-urile atunci cand au nevoie de energie.

1 COMENTARIU

  1. Qi este deja standard. Deci nu are ce sa afecteze. Apple nu spune ca este compatibil Qi pt ca sa vanda incarcatoarele lor cu €45 in loc sa cumpere clientul un incarcator brandless Qi cu 5$.