Bateria Apple Watch are un numar finit de cicluri de incarcare

baterie Apple Watch

Bateria Apple Watch are doar 205 mAh pentru a oferi o autonomie de numai o zi in cazul unei utilizari obisnuite a ceasului, iar conform companiei Apple ea are un numar finit de cicluri de incarcare completa recomandate. In pagina Apple dedicata noului sau ceas este specificat faptul ca bateria Apple Watch isi poate retine pana la 80% din capacitatea de incarcare in cazul a maxim 1000 de cicluri de incarcare.

Mai exact, vom putea incarca bateria Apple Watch si vom putea beneficia de capacitatea sa totala, sau de pana la 80% din ea, timp de putin peste 2 ani si jumatate de zile, presupunand ca il incarcam zilnic. In aceasta situatie, dupa indeplinirea a 1000 de cicluri de incarcare/descarcare bateria ceasului va trebui inlocuita, insa probabil putini isi vor tine ceasul pentru o perioada atat de lunga de timp.

Your battery is designed to retain up to 80% of its original capacity at 1000 complete charge cycles. The one-year warranty (for Apple Watch and Apple Watch Sport) and two-year warranty (for Apple Watch Edition) include service coverage for a defective battery. If it is out of warranty, Apple offers a battery service. Prices and terms may vary.

Facand o comparatie cu alte produse ale companiei Apple, iPhone-urile au baterii cu 500 de cicluri de incarcare completa recomandate, in timp ce in cazul iPod-urilor cifra este de doar 400. Daca trecem la MacBook sau iPad-uri, atunci numarul de cicluri de incarcare recomandate creste la 1000 pentru ambele produse, acestea fiind incarcate mai rar decat un iPhone sau iPod.

Daca suntem sinceri, compania Apple nu poate fi blamata pentru acest numar de cicluri de incarcare completa pentru bateria ceasului sau, avand in vedere durata medie de viata a unui produs electronic. E putin probabil ca un Apple Watch sa fie folosit pentru mai mult de doi ani de zile de catre un client, sau ca el sa functioneze pentru o perioada atat de lunga de timp, dar orice este posibil.