Prima Pagina Apple Watch Apple Watch – autonomia bateriei si cum afecteaza bateria iPhone-urilor

Apple Watch – autonomia bateriei si cum afecteaza bateria iPhone-urilor

Autonomie Apple Watch si bateria iPhone

Autonomia bateriei Apple Watch a fost una dintre principalele probleme raportate inainte ca acest produs sa fie lansat pe piata, iar din moment ce el a ajuns la utilizatori acum aflam si primele informatii vis-a-vis de ea. Conform utilizatorilor care au primit Apple Watch si il testeaza, ceasul inteligent functioneaza timp de o intreaga zi fara probleme, in ciuda tuturor grijilor.

Partea proasta in toata aceasta ecuatie este ca autonomia bateriei terminalelor iPhone pare sa fie afectata de Apple Watch-urile care sunt constant conectate la ele. Conform celor care au folosit Apple Watch zilele acestea, autonomia bateriei iPhone-urilor a fost fie mai buna, fie mai slaba dupa conectarea unui Apple Watch, rezultatele variind in functie de tipul de utilizare.

Se pare ca afisarea notificarilor din aplicatii numai pe Apple Watch ar imbunatati intr-o anumita masura autonomia bateriei iPhone-urilor, dupa cum era si de asteptat, insa in anumite situatii efectul este invers. Se pare ca aplicatia companion Watch ar fi intr-o anumita masura responsabila pentru reducerea autonomiei bateriei unor terminale iPhone, inchiderea sa completa rezolvand partial problema.

setari aplicatie Watch iPhone iOS 8.2 1

Apple Watch trebuie sa fie constant conectat la un terminal iPhone pentru a prelua notificari din aplicatii, a permite ascultarea de muzica si multe altele, ceasul avand o functionalitate limitata in cazul utilizarii independente. In aceasta situatie, daca aveti probleme cu autonomia bateriei terminalelor iPhone, se pare ca nu prea exista vreo metoda de a o rezolva, cel putin acum.

Daca luam in considerare faptul ca de la bun inceput ni s-a spus ca aplicatiile pentru Apple Watch vor fi compilate partial pe iPhone pentru rulare, era normal ca smartphone-urile celor din Cupertino sa aiba o autonomie redusa. In cazul iPhone 6 Plus impactul va fi cel mai probabil insesizabil, insa in cazul altor iPhone-uri exista posibilitatea ca impactul sa fie mult mai mare si probabil va trebui sa va obisnuiti cu acest lucru.

  • Danut Mihai Florian

    “Daca luam in considerare faptul ca de la bun inceput ni s-a spus ca aplicatiile pentru Apple Watch vor fi compilate partial pe iPhone pentru rulare, era …”.

    Dude nu folosi limbaj pe care nu-l înțelegi. Nu sunt compilate pe iPhone. Compilare înseamnă procesul prin care codul sursa se transforma in cod mașina, adică procesul prin care se crează aplicația executabila. Atunci evident, se compilează pe calculator si nu pe iPhone. Cred ca ai vrut sa spui “rulează parțial”. Dar nici asta nu e corect pentru ca aplicațiile de Apple watch rulează total pe iPhone. Ceasul se ocupa doar de crearea si updatarea interfeței cu utilizatorul, restul tot ce tine de procesare se executa pe telefon, dat si faptul ca se consuma repede bateria. Acest mod de executie + conexiunea prin bluetooth fac aplicațiile sa fie lente, deoarece chiar si la pasarea unui buton, utilizatorul trebuie sa aștepte ca informația sa facă drumul ceas>telefon si telefon>ceas.

    Toate chestiile astea, chiar si mai multe, le poți găsi la Apple pe site, la rubrica de developeri a ceasului.