Apple Watch – noi detalii despre vanzari si livrari

apwlivr

Avand in vedere ca Apple inca evita sa ofere informatii privind vanzarile si livrarile Apple Watch, analistii continua sa ne ofere estimari privind realizarile celor din Cupertino si ele prezinta o imagine destul de interesanta cu privire la ceea ce a realizat Apple. Conform unei companii americane specializate pe analizarea pietelor de terminale mobile, Apple ar fi inregistrat 1.7 milioane de comenzi pentru Apple Watch numai in SUA.

Dintre aceste 1.7 milioane de unitati comandate de catre utilizatori doar 22% au fost efectiv livrate de catre compania americana, adica pana in 150.000 de unitati care au ajuns la utilizatorii ce asteapta produsul. Cifra este mica si nu face altceva decat sa confirme faptul ca stocurile initiale au fost mult prea mici pentru a acoperi o cerere aparent foarte mare pentru noul produs.

Compania americana analizeaza date preluate de la 2 milioane de americani care fac cumparaturi online, astfel ca informatiile ar trebui sa fie foarte exacte, sau cel putin aceasta ar trebui sa fie ideea principala. Conform acestor informatii, 28% dintre comenzile Apple Watch au date de livrare in aprilie, 33% in luna mai, 1% in iunie, dar 38% nu au deocamdata o data de livrare stabilita de catre Apple si acest lucru este ingrijorator.

apwlivr1

Informatiile acestea sunt prezentate in ciuda faptului ca Apple a avansat unele date de livrare ale clientilor, astfel ca anumite unitati ce trebuiau sa ajunga in iunie vor ajunge in mai, dar asta nu rezolva problema livrarii pentru multi. Apple ar fi crescut deja productia Apple Watch pentru a acoperi cererea de pe piata, insa ramane de vazut daca va si reusi sa faca acest lucru in final, sau daca va ajunge doar sa isi dezamageasca clientii.

In aceasta noapte Apple isi va anunta rezultatele financiare pentru Q1 2015 si probabil Tim Cook va oferi detalii despre cifrele de vanzari ale Apple Watch in cele 9 tari in care este disponibil.