Apple Watch – explicatia stocurilor insuficiente

Apple Watch Taptic Engine

Lansarea Apple Watch a fost un esec in sensul in care compania Apple a promis ca va avea ceasul in Apple Store-urile din 9 tari in 24 aprilie pentru achizitie, insa in final l-a vandut doar online si doar cu precomanda. Aceasta a fost prima oara cand Apple a anulat o lansare fizica a unui produs, iar in ciuda faptului ca din Cupertino nu a venit o explicatie clara cu privire la problema, o publicatie americana ne-o ofera.

Conform celor de la Wall Street Journal, numarul extrem de limitat de Apple Watch-uri disponibile pentru utilizatori are la baza probleme de productie ale noului Taptic Engine dezvoltat de catre Apple. Se pare ca dupa initierea productiei in masa, in februarie, s-a descoperit ca un numar mare de module Taptic Engine produse de catre AAC Technologies Holdings se stricau la doar cateva zile dupa utilizare.

A key component of the Apple Watch made by one of two suppliers was found to be defective, prompting Apple Inc. to limit the availability of the highly anticipated new product, according to people familiar with the matter. The part involved is the so-called taptic engine, designed by Apple to produce the sensation of being tapped on the wrist. After mass production began in February, reliability testing revealed that some taptic engines supplied by AAC Technologies Holdings Inc., of Shenzhen, China, started to break down…

Acest Taptic Engine genereaza vibratii folosind un motor vibrator pentru a oferi diverse senzatii atunci cand utilizatorul apasa pe ecran sau primeste o notificare, el avand un rol si in functionalitatea senzorului pentru masurarea batailor inimii. Mecanismul are la baza un motor care misca o bucatica de metal inainte si inapoi pentru a genera aceste vibratii si se pare ca aceste componente s-ar fi stricat mult mai repede decat credea Apple.

Desi problemele acestea au lasat multi utilizatori fara un Apple Watch in 24 aprilie, compania Apple a decis sa reduca productia acestei componente pana in luna iunie, probabil pentru a-si cauta noi parteneri. Apple isi cauta in general parteneri capabil sa produca in cantitati mari componente care nu au probleme, insa de aceasta data pare sa fi facut o alegere gresita si cauta inlocuitori.

Din pacate aceasta noua cautare a Apple va tine Apple Watch departe de utilizatori pentru o buna perioada de timp, iar in discutie este pusa si durata de viata a actualelor module Taptic Engine din ceasurile vandute deja.

2 COMENTARII