Apple nu a livrat Apple Watch-uri cu defecte

Apple Watch taptic engine defect

Dimineata lumea intreaga a aflat de ce nu au fost suficiente Apple Watch-uri pentru a acoperi cererea initiala, iar la baza problemei se pare ca a stat sistemul Taptic Engine dezvoltat special pentru ceas. Partenerul Apple angajat pentru a crea componentele Taptic Engine dedicate Apple Watch nu a reusit sa produca suficient de multe unitati fara defecte, in multe cazuri sistemul stricandu-se dupa cateva zile de utilizare.

Apple a decis sa amane distributia la scara larga a Apple Watch din cauza acestor probleme, iar dupa aflarea informatiilor multe persoane au inceput sa se intrebe daca nu cumva au primit un ceas cu componente defecte. Pentru a linisti lumea, compania Apple a declarat pentru o publicatie americana ca niciun Apple Watch livrat catre clienti zilele acestea nu contine componente defecte.

Apple doesn’t plan a recall, because there’s no indication that Apple shipped any watches with the defective part to customers.

In aceasta idee, compania Apple nu intentioneaza sa recheme pentru schimbare unitatile Apple Watch livrate catre milioane de clienti de pe glob, dar acest lucru era perfect normal, altfel s-ar fi creat panica si scandal. In ciuda afirmatiilor facute de catre compania Apple, unii dintre cei care au primit unitati de review ale Apple Watch sustin ca al lor Taptic Engine a avut defecte, deci multe intrebari raman.

Desi vorbim in acest caz despre unitati de review trimise unor oameni inainte ca unitatile standard sa fie livrate si unii ar sustine ca Apple a descoperit problema inainte de distributia unitatilor finale, ramane de vazut care va fia devarul. Daca Apple a livrat unitati cu probleme catre consumatori vom afla in urmatoarele zile, deoarece acum foarte multi isi vor testa mai atent ceasurile si vor privi cu suspiciune orice problema.

Ca sa fiu sincer, nu mi-ar fi greu sa cred ca Apple a livrat cu buna stiinta unele unitati cu probleme in speranta ca scandalul creat de descoperirea lor nu va afecta foarte mult vanzarile, asa cum s-a intamplat in cazul iPhone 6 Plus.