Viitorul camerelor pentru iPhone

viitor camera iPhone

Anual Apple imbunatateste camerele terminalelor iPhone si le ofera utilizatorilor noi optiuni pentru a inregistra poze de calitate mai buna, iar pentru viitor cei din Cupertino au in plan sa ofere surprize si mai interesante. Mai exact, compania Apple planuieste ca in cativa ani sa implementeze in terminalele sale iPhone un sistem cu doua camere care va permite inregistrarea de poze intr-un mod complet nou.

Multumita unui brevet de inventie publicat inregistrat recent companiei Apple aflam ca in viitor terminalele iPhone ar putea avea camere wide si telephoto pentru inregistrarea de poze grozave. In momentul de fata numai diversele accesorii disponibile in lumea larga pentru iPhone sau iPad pot oferi asemenea functii pentru utilizatori, insa cei de la Apple au altceva mult mai interesant in plan.

A compact telephoto lens system that may be used in a small form factor cameras. The lens system may include five lens elements with refractive power. Alternatively, the lens system may include four lens elements with refractive power. At least one of the object side and image side surfaces of at least one of the lens elements is aspheric.

In descrierea facuta pentru tehnologie in brevetul sau de inventie, compania Apple sustine ca separat de camera normala a iPhone poate fi implementata o camera telephoto de dimensiuni mici pentru inregistrarea de poze. In imaginea de mai sus aveti prezentata o posibila implementare intr-o formula destul de rudimentara, iar asta deoarece smartphone-uri cu doua camere sunt vandute acum pe piata si au un format mai atragator.

viitor camera iPhone 1Pentru ca un asemenea sistem sa fie foarte eficient, compania Apple sustine ca sistemul poate avea un iris ajustabil sau un sistem inteligent pentru ajustarea deschiderii, insa ramane de vazut ce va fi realizabil sau nu. Pentru a putea implementa componente de acest gen in iPhone Apple descrie un sistem telefoto cu 4 sau 5 lentine separate care sa refracte lumina, ideea in sine fiind extrem de complexa.

Total track length (TTL) of the lens system may be 6.0 mm or less. Focal length f of the lens system may be at or about 7.0 mm (for example, within a range of 6.5-7.5 mm). Lens elements are selected and configured so that the telephoto ratio (TTL/f) satisfies the relation 0.74<TTL/f<1.0. Materials, radii of curvature, shapes, sizes, spacing, and aspheric coefficients of the lens elements may be selected to achieve quality optical performance and high image resolution in a small form factor telephoto camera.

Apple are multiple brevete de inventie pentru o multitudine de sisteme prin care poate imbunatati modul in care sunt inregistrate poze folosind terminale iPhone, insa din pacate niciunul dintre ele nu a fost transformat in realitate. Nimeni nu stie daca aceasta tehnologie va ajunge vreodata in iPhone-urile companiei Apple, insa daca Apple va reusi sa o implementeze, atunci cu siguranta va atrage noi tipuri de consumatori.

Voi ce parere aveti? V-ar atrage mai mult un iPhone cu un asemenea sistem de inregistrare a pozelor ?