YouTube a disparut din anumite produse Apple

YouTube logo nou

YouTube este cea mai mare retea de video sharing existenta pe planeta, insa incepand de astazi aplicatia dedicata accesarii clipurilor video disponibile in ea a disparut din anumite produse ale companiei Apple. Actiunea celor din Cupertino vine in urma unui anunt facut de catre Google, cei din Mountain View luand decizia de a dezactiva API-urile in baza carora au functionat aplicatiile din iOS si Apple TV prezente in iOS 6 sau versiuni mai vechi.

Avand in vedere ca acele aplicatii nu mai afiseaza incepand de astazi informatii, compania Apple a decis sa dezactiveze aplicatia YouTube din Apple TV 2G, impreuna cu intrarea sa disponibila pana astazi in meniul de setari al produsului. Schimbarea nu afecteaza actualele modele ale Apple TV care au cea mai recenta versiune a sistemului de operare, in acestea fiind disponibila o versiune actualizata a aplicatiei.

Avand in vedere ca Apple TV 2G este un produs atat de vechi cu atat de putini utilizatori, probabil putini vor simti lipsa aplicatiei, asa ca nici Google si nici Apple nu vor avea foarte mult de suferit de pe urma schimbarii. Problema mai mare va fi la utilizatorii care nu pot instala iOS 6 sau nu au dorit sa faca acest lucru, ei fiind acum obligati sa foloseasca YouTube numai prin intermediul Safari sau a altor aplicatii terte disponibile in App Store.

Conform unor calcule recente, actiunea afecteaza aproximativ 100 de milioane de iPhone, iPad, iPod Touch si Apple TV-uri din lumea intreaga care ar mai fi active.