Apple are mai multi bani decat Google si Microsoft la un loc

3

Apple top companii fond monetar - iDevice.roIn Q1 2015 compania Apple a prezentat rezultate financiare record pentru un inceput de an, rezerva sa monetara crescand la nu mai putin de 178 de miliarde de dolari, marea majoritate a acestor fonduri fiind disponibile in tari din afara SUA. Cifra este una colosala si conform unei agentii specializate pe analizarea pietei financiare din SUA, Apple se afla in topul companiilor americane care au cele mai mari rezerve monetare de pe continentul american.

Dupa cum puteti vedea din imaginea de mai sus, fondurile monetare ale companiei Apple sunt aproape duble fata de cele ale Microsoft, care are 90 de miliarde de dolalari in conturi, si de aproape 3 ori mai mari decat cele ale Google, care are 64.4 miliarde de dolari. Partea interesanta este ca Apple are o rezerva monetara mai mare decat cea a Google si Microsoft la un loc, doar adaugarea Pfizer fiind suficienta pentru a o intrece.

In momentul de fata Apple are in conturile sale 10.2% din totalul fondurilor monetare ale marilor companii din SUA, iar acest lucru este cu adevarat impresionant pentru o companie care acum doua deecnii era aproape de faliment. Din 2009 si pana in prezent rezerva monetara a companiei Apple a crescut cu 138 de miliarde de dolari, iar din 2011 si pana acum nicio alta companie nu a reusit sa o depaseasca in ceea ce priveste rezerverele monetare.

Apple remained the cash king in 2014, with $178 billion in cash, or 10.2% of all the cash held by U.S. corporates at year-end, Moody’s Investors Service said Thursday. To put it in perspective: “Apple’s $178 billion is greater than the aggregate cash of every industry sector excluding technology and health care/pharmaceuticals,” the study found. Apple’s AAPL, +0.62% cash balance has grown by $138 billion since 2009, and the tech giant has held the title of top cash holder since 2011, according to Moody’s.

Lansarea iPhone, iPad si a noilor modele de Mac-uri a ajutat compania Apple sa castige sute de miliarde de dolari in ultimii 7 ani, insa desigur ca smartphone-urile sale au fost “vedetele” incasarilor. Fara iPhone, compania Apple nu ar fi avut nici pe departe incasari atat de bune precum cele prezentate in imaginea de mai sus, cele mai recente modele ale terminalelor sale avand cel mai mare succes de pana acum.