Apple Watch – noi detalii despre procesorul din chip-ul S1

Apple Watch chip S1 secrete - iDevice.roSaptamana trecuta am aflat detalii despre procesorul Apple Watch implementat in chip-ul S1 special creat de catre compania Apple, iar astazi aflam cateva informatii noi cu privire la ceea ce au realizat inginerii din Cupertino pentru ceasul inteligent. Conform unei companii care a analizat componentele din interiorul chip-ului S1, un procesor APL 0778 CPU si o placa grafica Apple se afla in interior, chip-ul fiind produs de catre cei de la Samsung folosind un proces de fabricatie de 28nm.

Chip-ul S1 al Apple Watch are dimensiuni de 26 mm x 28 mm, deci Apple s-a stratuit destul de mult sa reduca dimensiunile unei asemenea componente pentru a o putea implementa intr-un smartwatch fara probleme. Partea interesanta este ca Apple a reusit sa inghesuie nu mai putin de 30 de componente in chip-ul S1 pentru Apple Watch, toate fiin incapsulate folosinr rasina, ingeniozitatea inginerilor celor din Cupertino fiind cu adevarat laudabila in acest punct.

In ceea ce priveste puterea de procesare, se pare ca ea este similara celei oferite de catre chip-urile A5 implementate in iPhone 4S, iPad 2 sau iPod Touch 5G, astfel ca zvonurile referitoare la aceasta situatie se confirma acum. Partea interesanta este ca Apple foloseste vechiul proces de 28nm pentru productie, asta desi in cazul iPhone 6 foloseste un proces de 20nm, iar Samsung este deja capabila sa produca diverse chip-uri folosind un proces de fabricatie de 14 nm.

Apple and/or their suppliers have designed and manufactured a 26 mm x 28 mm package that is very unique. Let’s consider its construction for a moment. We have a common motherboard to which all of the components (wafer scale packages, PoPs, BGAs, etc.) have been attached. The entire motherboard, with all of its components, is then overmolded with a packaging compound containing silica or alumina spheres suspended in a resin. We see this same type of material in conventional IC packaging, but we have never observed this being used over a 26 mm x 28 mm motherboard.

Avand in vedere ca acest chip S1 al Apple Watch are la baza un proces de fabricatie invechit, intr-un viitor model Apple poate imbunatati serios autonomia bateriei, dar si dimensiunile componentelor. Acestea fiind spuse, chip-ul S1 al Apple Watch este impresionant, insa probabil abia in generatiile viitoare vom vedea multe inovatii din partea Apple.

chip S1 Apple Watch scanat raze X 1 - iDevice.ro

chip S1 Apple Watch scanat raze X - iDevice.ro

chip S1 Apple Watch scanat raze X 2 - iDevice.ro