China interzice Apple Watch!

China interzice Apple WatchChina interzice Apple Watch din cauza riscului de securitate pe cere noul ceas inteligent al Apple il are, interdictia fiind impusa pentru soldatii din armata sa, insa si pentru alte mari companii IT din tara in care Apple genereaza cele mai mari vanzari. Interzicerea Apple Watch pentru armata sau oficiali guvernamentali pare logica, insa interdictia impunsa companiilor pare destul de exagerata, chiar daca unele dintre acestea au contracte guvernamentale in derulare.

 

Chiar si asa, armata chineza considera ca Apple Watch reprezinta o grava problema de securitate, asta pentru ca smartwatch-urile cu acces la internet pot fi spionate de catre agentiile guvernamentale straine. In aceasta idee, spionii pot obtine usor acces la informatii despre locatii si pot asculta apelurile telefonice sau simplele conversatii facute de catre diversele persoane obisnuite.

The use of wearables with Internet access, location information and voice-calling functions should be considered a violation of national security regulations when used by military personnel.

Siri, functia de apeluri telefonice, microfonul, difuzorul si functia de dictari vocale sunt in atentia guvernului chinez, aceste diverse componente sau functii fiind in trecut folosite pentru spionarea diverselor persoane din lumea intreaga. Avand in vedere interesul Apple de a vinde cat mai multe produse in China, aceasta interdictie cu siguranta nu va fi vazuta cu ochi buni si probabil Tim Cook va incerca sa ii reduca efectele.

CEO-ul Apple s-a aflat zilele trecute intr-o vizita extinsa in China si a discutat cu diversi reprezentanti ai guvernului pentru a extinde afacerile companiei sale in tara, insa probabil ca aceasta problema nu a fost avuta in vedere.