Sute de iPhone si iPad descoperite de autoritatile vamale din Argentina

iPhone argentinaSute de iPhone si iPad au fost descoperite de autoritatile vamale din Argentina, valoarea produselor companiei Apple apropiindu-se de 800.000 de dolari, ele urmand a ajunge intr-un magazin dedicat vanzarii produselor celor din Cupertino. Marfa de contrabanda a fost expediata de catre o companie americana, insa produsele companiei Apple sunt supuse unor restrictii de import in Argentina, astfel ca autoritatile vamale si fiscul au investigat compania ce urma sa le vanda pe plan local si au descoperit transportul.

260 de terminale iPhone, 10 tablete iPad si 60 de Mac-uri se aflau in transportul care trebuia sa ajunga la compania argentiniana, ele fiind insotite de sute de camere Canon, Nikon si Panasonic. Avand in vedere ca vorbim despre produse foarte populare in Argentina, dar si despre restrictii de import, valoarea acestora poate fi cu de pana la 3 ori mai mare decat cea din SUA, chiar si in in magazinele normale.

Argentine authorities have seized a trove of contraband electronics worth almost $800,000 that included Apple iPhones and iPads, tax collection officials said Tuesday. The shipment originated from a company in the United States but contained items that are subject to Argentina’s import restrictions on smartphones and other items. Inspectors found more than 500 Apple products including about 260 iPhones, 10 iPads and 60 laptops. Other items included hundreds of Canon, Nikon and Panasonic cameras.

Situatia din Argentina este intalnita si in China, de exemplu, acolo produsele Apple avand preturi foarte mari, contrabandistii devenind foarte priceputi in a le transporta peste frontiera in tara. Mai exact, acolo chinezii isi leaga terminale iPhone de corp intr-o tentativa de a pacali autorizatile si nu de putine ori au fost descoperite persoane cu sute de iPhone-uri legate de diverse parti ale corpului.

Atat timp cat produsele Apple sunt populare, probleme de acest gen vor exista, iar hotii vor deveni din ce in ce mai inventivi.